Sista riket – en kärleksförklaring

mistborn-sista-riketJag misstänkte att jag skulle älska den här boken, och det är inte en särskilt lätt förväntan att följa upp. Men jag behövde aldrig vara orolig, jag föll för Vin och Kelsier från första sidan. Och sen var jag fast.

Och det är där hemligheten ligger, i att karaktärerna är så helgjutna och komplexa. De starka är också svaga och de goda gör riktigt onda saker, för sakens skull och för att de är sorgligt mänskliga. Det finns inget filter mellan mig och dem, det de känner känner också jag och det är ibland helt förfärligt, och alldeles underbart.

Det händer att det blir för mycket strider, men det gör ingenting för det är så galet spännande där mot slutet. Och Vin är den tuffaste hjälten någonsin. Och Elend som läser böcker hela tiden, hur kan en inte bara bli förälskad i honom också. Den här boken ger en väldigt konstig känsla av fantasy blandad med socialrealism, och jag älskar det.

Jag hade i hemlighet önskat mig en Brandon Sanderson-sommar och nu tänker jag ta mig den. Jag har förstås köpt fortsättningen på Mistborn-serien, och till och med installerat en ny bokhylla för att få plats med Sandersons digra produktion. Det är hängivenhet det mina vänner, och galenskap…

[su_note note_color=”#dafdf5″]
SISTA RIKET
Författare: Brandon Sanderson
Förlag: Modernista (2015)
Översättare: Lottie Eriksson, originaltitel: Mistborn: The final empire
Första delen i Mistborn-serien.
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Carolina läser[/su_note]

4 svar på ”Sista riket – en kärleksförklaring”

    • Jag kör vidare på Mistborn-serien, den känns som en bra startpunkt. Vill du hellre börja med en fristående har min Sandersontipsare och Kulturkollokompis Carolina tipsat om Warbreaker, men jag har inte läst den än så jag vet inte hur den är.

      Svara
  1. Tänkte läsa denna på en väldigt lång bussresa. Har blivit så otroligt sugen på den efter att ha läst alla kärleksförklaringar 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.