31 bra saker: Den optimala muminmuggsguiden

Muminmuggar finns överallt, så också hos mig. Det tog mig inte många minuter att inse magin med dem. Muminmuggar är inte bara muggar, de är talismaner.

Här följer en guide för att bäst maxa mugganvändningen. Kalla det min muminguide till mental hälsa (för att inte säga överlevnad).

1 och 2) För höst och vinterkvällar som kräver vila och mys för att säkerställa överlevnad.
3) En riktigt somrig sommarmorgon på balkongen, alternativt en riktigt regnig dag i april när sommarlängtan är som allra mest akut.
4) De där morgnarna när man behöver pigga på sig alternativt känner sig rätt tuff.
5) Om några veckor.
6) Nu när julen närmar sig (det här är förresten min allra första muminmugg som jag fick i present och som startade hela galenskapen), men bara då.
7) För det allra mesta. Man kan inte hamna fel med Mårran oavsett om man väljer muggen för att hon speglar en själv (oftast) eller för att man vill värma henne. 

Det här är ett urval av mina mest använda eller bäst matcha känsla med mugg-kompatibla drickdon. Sen finns det förstås den rosa kärleksmuggen för dagar när man behöver tanka hjärtan med kaffet, och förfadern-muggen de dagarna man känner sig lite ruggig (nästan som att man ville bosätta sig i en kakelugn). Det viktigaste är inte hur man matchar utan att man gör det. Glöm inte det!

Det här är en av de 31 bra saker jag skriver om under december 2017. Alla bra saker hittar du här.  

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedInPin on Pinterest

9 reaktioner på “31 bra saker: Den optimala muminmuggsguiden

      1. Ja absolut, det går alltid att hitta lite Mårran eller My i sig som kan matcha muggen. Och jag ser gärna en egen guide, det är viktigt att vi hjälps åt så att det blir rätt och riktigt gjort 🙂

  1. Ja! Talismaner och humörmarkörer är de! Min son och jag är muminmuggspecialisterna hemma hos oss, och det finns strikta (men oskrivna) regler för användandet av alla muggarna. Jag fick två av honom nyligen när jag fyllde år, tillsammans med anvisningar: den här (en med snusmumriken) vid lättare arbete, och den här (muminpappan seglar en båt) vid läsning, särskilt fantasy. Mårran står alltid i diskmaskinen när jag vill ha den, annars är Hattifnattarna en favorit (mystiska, många och kanske farliga…).
    Carolina läser… recently posted…Nobelfadäser vi minnsMy Profile

    1. Men å vad fint med så tydliga riktlinjer (och att ni är två, jag kämpar litegrann ensam här hemma, får instruera hur det funkar och så 😉 ). Och några hattifnattar äger jag faktiskt inte, det behöver åtgärdas.

    1. Det är mina favoriter också, så fina! Har också en opraktisk kärlek till julmuggarna, de har ju så himla kort användningstid…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge