Hjälp mig hitta böcker om strapatser, äventyr och vinter!

Jag har ju kommit att inse att jag gillar böcker om folk som gör sånt som jag aldrig skulle orka. Som att bestiga berg, utforska nytt land och uppehålla sig väldigt länge i kylan. Nu senast har jag älskat Thin air och Mot den glittrande snön vid världens ände. Jag har också läst och tyckt väldigt, väldigt mycket om The Terror, Dark matter och Expeditionen. Kan ni möjligen hjälpa mig att hitta mer sån läsning? Jag tror att jag allra helst vill att det ska handla om historiska romaner, men det är inget krav. Alla tips ni har är hjärtligt välkomna!

Uppdatering: Tack snälla för alla tips jag får från er på olika ställen, fortsätt gärna tipsa så sammanställer jag en lista till nästa vecka. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedInPin on Pinterest

6 reaktioner på “Hjälp mig hitta böcker om strapatser, äventyr och vinter!

 1. ”Guld” (2004) av Rose Tremain: handlar om ett dysfunktionellt nygift par som i mitten av 1800-talet emigrerar från Norfolk till Nya Zeeland för att ta del av guldruschen där. Kanske inte så mycket vinterlandskap, men karg vildmark och psykologiskt drama ingår. Tremain skriver väldigt bra historiska romaner – synd att det varit tyst från henne i många år nu.

  Såg att någon hade rekommenderat ”Into the wild” av Jon Krakauer. Jag har inte läst boken, men såg filmen nyligen och den var mycket gripande. Handlar om en amerikansk kille som just tagit examen och förväntas inrätta sig i ekorrhjulet med fint jobb etc. Istället gör han sig av med allt han äger och försvinner utan ett ord iväg på en vandring till Alaska. Tror den baserar sig på en verklig händelse från början av 1990-talet. Boken är förhoppningsvis lika bra som filmen!

 2. Det är visserligen inte någon roman men ämnet är rätt.

  In the Kingdom of Ice: The Grand and Terrible Polar Voyage of the USS Jeannette

  https://www.adlibris.com/se/bok/in-the-kingdom-of-ice-the-grand-and-terrible-polar-voyage-of-the-uss-jeannette-9780385535373

  Jag har precis börjat på den men bara ett femtiotal sidor in sätter skräcken för de öppna vidderna, det tröstlösa i att sitta fast i isen och myterierna, klorna i mig.
  Ela recently posted…Call me by your name – André AcimanMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge