16 april 2024

Historiska romaner del 2:3

Den andra systern Boleyn / Filippa Gregory
Som jag skrivit här tidigare så är jag väldigt svag för historiska romaner och av någon anledning den andragillar jag dem som handlar om engelsk historia särskilt mycket. Den här boken handlar om Mary Boleyn som vid 14 års ålder blev Henry VIII:s älskarinna och dessutom födde hans barn. Vi får sedan följa hennes historia vidare när kungen istället intresserar sig för hennes syster den beryktade Anne Boleyn som senare blir hans drottning, föder den blivande drottning Elisabeth och slutar sitt liv under bödelsyxan.
Historien är spännande även om man (i alla fall delvis) känner till den sedan tidigare men jag kan inte riktigt förlika mig med berättarstilen. Det blir lite för mycket harlequinroman över den. Denna överromantiserande genre kan ha sin plats i bokhyllan också men jag hade väntat mig och hoppats mer på denna bok. Helt ok men inte mer. Det finns ju en film också som jag märkligt nog inte sett. Jag nöjer mig med frosseri i The Tudors så länge… Borde inte säsong 3 dyka upp framåt hösten förresten?

3 tankar på “Historiska romaner del 2:3

  1. Jeg syntes boken var ok, og fikk sett filmen nå i sommer. Ble ikke spesielt imponert. Om boken var ok, var filmen IKKE det… Men det er min mening.

    Jeg venter også på sesong 3 av The Tudors…

  2. Anita: Jag är osäker på om jag skulle gilla filmen eftersom jag bara tyckte att boken var sådär så jag avvaktar nog.
    Hoppas det är dags för nya ”The Tudors” under hösten – den är ju visad på Showtime redan iaf. Sen tror jag att det skulle bli en säsong 4 också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.