Höjdarkväll!

När det gäller tv-tittande är vi ganska rejält försedda just nu hemma i radhuset. Efter att vi båda fyllt år sitter vi nu på en osedd säsong av Battlestar Galactica och två Buffy the Vampire Slayer. Till detta kommer Being Human-avsnitten och halva första In Treatment-säsongen som väntar på oss i digitalboxen.

Allt detta till trots ser jag ändå kvällen som en liten julafton. Klockan 21 inleds det hela True blood postermed den danska serien Livvakterna. Alla som läst min förra blogg vet att jag länge efterlyst bra danska dramaserier (typ Mordkommissionen, Örnen och Brottet) i svensk tv och denna hoppas jag mycket på (särskilt som upphovsmännen låg bakom just Mordkommisionen och Örnen). Efter detta är det sen dags för True Blood. Ord kan inte beskriva hur jag längtat! Sen jag läste första boken för ett och ett halvt år sen har jag sett fram emot tv-serien vilket ju peggar upp för en viss besvikelse. Men även om den är skit och jag inte kan förlika mig med hur mycket den avviker från böckerna så blir det nog bra underhållning i alla fall. Hoppas jag.

Så ikväll poppar vi popcorn och håller tummarna här hemma…

8 svar på ”Höjdarkväll!”

 1. Vilken bra smak du har! (dvs lik min egen:-) )
  Baserat på att jag älskar BSG, In treatment och Brottet, tycker mycket om Mordkommissionen och gillar Buffy, så tror jag att du kommer att gilla True Blood. Den ska vara lite corny.
  En av grejerna jag gillar bäst med tv-serien är att bipersoner som Tara och Lafayette får blomma ut.

  Svara
 2. snowflake: det låter lovande! Trevligt att någon delar min goda smak 😉 Jag såg förresten på DR en trailer som jag tolkar för en ny säsong av ”Brottet” – det vore kanske något, om man nu kan skapa den stämningen igen…

  Svara
 3. Det ska bli en till säsong Brottet, det berättade min lika fanatiska kollega redan för ett halvår sen. men jag tror de tar ett rejält hopp i tiden.
  (Och jag kommer att sakna den trubbige kollegan.)

  Svara
 4. Snowflake: Låter spännande! Jag kommer också sakna kollegan och dessutom är jag lite skeptsik till att de ska kunna göra något lika bra igen – men man kan ju hoppas…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.