Att hitta orden

Varje dag när jag åker till och från mitt bibblojobb passerar bussen folkhögskolan där jag gick för lite över tio år sen. Och hela hösten har det fyllt mig med såväl värme som saknad att se de nya eleverna kliva av där med sina matkassar och instrument.

Jag gick skrivarlinje och försjunker väldigt ofta numera i saknad efter orden. Jag skriver ju förvisso avhandling halva min arbetstid och jag arbetar ju med ord också på biblioteket men jag saknar mina egna. Att få skriva för bara min skull och för att jag har något att säga som måste få komma ut. Jag saknar dikterna och novellerna och tycker inte att en avhandling är riktigt samma sak. Den fyller inte samma funktion i själen i alla fall.

Så jag måste nog försöka hitta en väg tillbaka till det där ocensurerade skrivandet. Till nyordskapandet och friheten. Kanske kan jag till och med hitta på att säga. Men det är sekundärt just nu faktiskt. Fram för orden – mina egna…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.