Blandad kulturfyra

Veckans kulturfyra är en blandning av frågot om aktuella ämnen – här är mina svar:

1. Har du läst någon av de böcker som nominerades i den skönlitterära klassen till Augustpriset? Tyvärr, inte en enda. Kanske i framtiden även om ingen av dem står på min måstelista just nu.

2. Åkesson säger att muslimer är den största faran för Sverige. Har du läst Koranen? Bara valda delar av den när jag läst litteraturvetenskap och liknande  ämnen.

3. Har du läst några religioners heliga skrifter? Ingen i sin helhet (inte bibeln heller) men valda delar av de flesta. Maskarna på Carmine Street

4. Vilken är den bok du läst i år som känts viktigast att läsa eller som betytt med för dig? Svårt! Jag väljer en delad plats mellan en bok som jag läst tack vare mitt jobb och som jag försöker förgylla förmiddagarna för mina sagostundsfemåringar med och en som jag ännu inte läst ut men som sitter som en tagg i mig hela tiden. Mina betydelsefulla böcker är alltså Astons stenar och Maskarna på Carmine Street.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.