21 april 2024

Inglorious Basterds

inglorious basterdsHäromdagen såg vi äntligen Inglorious Basterds. Som jag längtat! Jag har en fäbless för Tarantino och är svag för de flesta av hans filmer. Egentligen gillar jag ju inte alls våld och blod och död i filmer men Tarantinos (långa) dialoger är oöverträffade. Favoriten är nog Reservoir Dogs. Var IB ligger på Tarantinos bästalista har jag svårt att reda ut för mig själv och det krävs nog en omtittning innan jag får lite klarhet. Till en början var jag inte ens säker på att den var bra men efter en timmeslång analys och passionerat samtal om filmen med maken är vi rätt överens om att den är riktigt, riktigt bra. Att valet av skådisar, som vanligt, är perfekt. Att musiken, som vanligt, är välvald. Och att Brad Pitt är obeskrivligt rolig när han inte kan prata italienska…

2 tankar på “Inglorious Basterds

  1. Hej! Jag såg också precis Inglorious Basterds och skrattade högt när Pitt bräkte på italienska, jag gillar mycket av Tarantinos detaljer mitt i det våldsamma som gör att det plötsligt blir dråpligt. Christoph Waltz som spelade Landa var ju läskigt bra!

    Hälsningar Bea

  2. Bea: Jag håller med dig om detaljerna mitt i kaoset som får det att bli dråpligt eller som visar på det absurda både i filmen och verkligheten. Och Waltz är ju helt lysande på ett väldigt obehagligt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.