16 april 2024

Tematrio Bladvändare

temabladLyrans tematrio är denna vecka en efterlysning av böcker som kan väcka en avsomnad läslust. Jag behöver själv ett sådant uppvaknande och läser alla andras förslag med stort intresse. I mina egna förslag har jag undvikit sånt som jag alltid tjatar om (Sookie Stackhouse-böckerna och Stad-serien framförallt) och gått på lite andra favoriter.

Mig äger ingen – Åsa Linderborg: Denna skildring om uppväxt, klass och faktiskt också genusproblematik fick mig att gråta redan på första sidan och det är inte illa. Därefter var jag förstås såld och sträckläste denna fantastiska bok. Lättläst, innehållsrik och intressant!

Lasermannen – Gellert Tamas: Jag har inte läst höstens uppmärksammade De apatiska men minns att jag tyckte mycket om Lasermannen när den kom. Andlöst spännande är den också vilket gör att man troligen kan uppskatta den som roman om man inte är så intresserad av nutidshistoria. I tanken återkommer jag ofta till den här boken.

Emma – Jane Austen: Det var sommar och varmt och jag satt på altanen från tidig morgon till sen kväll och läste denna tegelsten. Det var sommarlov, jag hade inte sett filmen men ville inget hellre och det värsta på hela sommaren var när boken tog slut.

En tanke på “Tematrio Bladvändare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.