ABC-utmaning del 9, I

Lilla O:s ABC-utmaning har nu kommit fram till bokstaven I. Denna vecka undras det över följande:

  • Förra veckan handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest? En bok som tilltalade mig mycket på ett personligt plan och som jag upplevde sa något om mitt eget liv var Åsa Linderborgs Mig äger ingen. En självbiografi alltså vilket ju är lite knepigt. Våra liv har på intet sätt varit identiska – det saknas till och med beröringspunkter totalt förutom på punkten om livsväg. Åsa färdades ur ett arbetarklasshem och in i den akademiska världen precis som jag har gjort. Och i just den kraschen och i klassbeskrivningen känner jag ett släktskap så starkt att det överskuggar olikheterna i våra liv.
  • Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan. Jane Eyres hemska skola minns man ju och den som lilla Sara bodde på i En liten prinsessa. Och Anne på Grönkulla förstås…
  • Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter detsamma! Den fjortonde bruden som jag läste i somras handlar mycket om att hitta sitt eget jag och att skapa sin identitet. Rekommenderas!
  • Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast? Bloggarna i listan till höger besöker jag så gott som dagligen. Sen köper jag ju alldeles för mycket böcker och det gör jag från adlibris och SF-bokhandeln vanligast. Sen återkommer jag ofta till vissa författares (Diana Gabaldon, Charlaine Harris) hemsidor för uppdateringar om utgivningsdatum och liknande.

3 svar på ”ABC-utmaning del 9, I”

  1. Lilla o: jag läste också En liten prinsessa om och om och om igen när jag var liten och som jag minns det fanns det en film också – kanske svartvit och inte riktigt lika fantasieggande som boken förstås.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.