Tidstjuveri

Jag har kommit igång med läsningen av min mastodontbok (Wolf Hall av Mantel) igen. Enda problemet är att den med sina 650 sidor är rätt otymplig. Min vanliga strategi är att stjäla mig lite lästid på toa, när jag sitter i tv-soffan med barnen, när jag steker pannkakor och så vidare. En 650-sidorsklump släpar man dock inte runt på så lätt. Men jag gör mitt bästa det gör jag verkligen och lästid lyckas jag stjäla på något sätt i alla fall. Desperat läsare finner råd som det gamla ordspråket skulle kunna lyda…

5 svar på ”Tidstjuveri”

 1. Jag tycker det allra allra värsta med de riktigt tjocka böckerna är att det nästan inte är försvarligt att släpa med sig dem på bussen. De tar så mycket plats och är så tunga, och jag har massor med sjukgymnaster som redan som det är klagar på att jag bär med mig datorer och sladdar och nycklar och almanackor och lunchlådor och sånt där. Men om jag inte kan ha med mig på boken så blir den verkligen aldrig läst…

  Men du har helt rätt strategi (och jag använder samma knep själv, inklusive under pannkaksstekandet 🙂 ), för om man inte läste i alla små avbrott – när skulle man då hinna läsa? (Reklamavbrott om man eventuellt tittar på tv är också hett tips, men det har du säkert redan upptäckt.)

  Svara
 2. vixxtoria: Jag har tack och lov inte så mycket busstid för tillfället för den skulle vara rätt omöjlig att få med sig utan risk för hälsan… Reklamavbrotten är ovärderliga liksom alla andra avbrott. Tyvärr är det ju så nuförtiden att lyxen av att uppleva en hel eftermiddag ostörd i läsfåtöljen är omöjlig att få till så man får ta (eller stjäla) det man kan komma över…

  Svara
 3. En hel eftermiddag för läsning… Undrar just om det hinner hända innan Mars blivit koloniserat 🙂

  Jag lyxar till det om jag har möjlighet med lite bad i stället för dusch, för då kan man i alla fall läsa medan man blir ren ibland. Eller läsa innan en badglad tre-åring upptäcker vad jag håller på mig och vill göra sällskap.

  Svara
 4. Vixxtoria: Ja, bad är ju trevligt men man får aldrig vara ifred särskilt länge 😉

  Lilla O: Bra förslag! Wolf hall är väldigt bra men den är också lite tung att läsa iom att den är tjock och skriven på ett sätt där språket är väldigt viktigt så man måste läsa allt utan att fuska. Jag är dock glad att jag läser den på engelska eftersom jag tror att lite kan gå förlorat i översättningen då språket är så viktigt.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.