Lite mer bokrea

Som jag skrev häromdagen har jag gjort årets bokreabeställningar redan. Och jag berättade också lite om hur bokrean som fenomen ändrat innebörd i mitt liv. För kanske 10-15 år sedan var bokrean utan tvekan årets höjdpunkt och jag slängde mig över katalogerna när de kom. Nu är det mer ljummet. Nätbokhandlarnas reor gås igenom och jag brukar kunna släntra förbi borden på bokhandlarna i stan men det brukar inte bli förrän det blir rea på rean och inte ens alltid då orkar jag. Orsaken tror jag helt enkelt är att jag köper böcker som jag vill läsa när jag vill läsa dem nuförtiden. Dessutom är utbudet på billiga böcker, framförallt i pocket, så ofantligt mycket större idag. Slutligen så brukar den obskyra litteratur jag vill ha (läs exempelvis vampyrer) inte finnas på rean. Nuförtiden blir det mest barnböcker och en och annan fackbok som kan vara bra läsning för avhandlingen. I övrigt håller jag i pengarna tills jag kommer på något jag bara måste ha och inte kan tänka mig att lämna tillbaka till biblioteket när jag läst färdigt. För att vara bibliotekarie är jag häpnadsväckande obenägen att köa för böcker eller vilja lämna tillbaka dem när jag är klar nämligen…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.