Att läsa och läsa igen

Jag vet inte hur det är med er men själv är jag en omläsare av rang. Varje sommar exempelvis återkommer jag till vissa, för mig, särskilt somriga böcker. Jag återvänder dessutom till vissa favoriter med jämna mellanrum. Stolthet och fördom har jag läst åtskilliga gånger liksom många av mina mest älskade ungdomsböcker. Och nu är jag rätt så sugen på en Sookie Stackhouse-omläsning inför den nya boken i maj. Detta, för vissa kanske, ganska märkliga beteende är något som följer också med andra medieformer. Just nu (nåja, efter OS då) håller jag ju på med en omtittning av Buffy. Favoritfilmerna har jag sett åtskilliga gånger. Jag var värre däran förr och favoriten från förr Dirty Dancing har jag säkert sett minst 30 gånger… Riktigt så illa är det inte nu för tiden men en film eller tv-serie som berör mig vill jag fortfarande gärna se igen. Hur är det med er – läser ni om böcker och vilka är era särskilda favoriter i så fall?

5 svar på ”Att läsa och läsa igen”

 1. Jag är en omläsare, men de senaste åren har det varit tunt mellan omläsningarna. Förmodligen för att jag skaffar mig så fasligt mycket nya böcker hela tiden… 😉

  Mina mesta omläsningsböcker:
  Inger Edelfeldt – Juliane och jag
  Donna Tartt – Den hemliga historien
  JRR Tolkien – Ringen-trilogin
  Och så alla Maria Lang- och Agatha Christie-deckare som jag med glädje läser om så ofta jag får chansen (eller snarare kommer över ett fint gammalt ex)

  Svara
 2. Härligt att inte vara ensam!

  Full bokhylla: Jag är helt klart också en rese-abibliofobiker. Väskan blir ofta lite väl fullpackad med böcker men det är klart bättre än alternativet. Tänk att tillbringa semestern utan något läsbart, hu…

  Anna S: Jag läser också gärna om Maria Lang-deckarna, de är perfekta för det. Mitt omläsande går också i vågor och påverkas ofta av årstiderna (sommar är omläsningsperiod för mig) men kan också vara mer spontant när jag upptäcker en gammal bortglömd bok i gömmorna som bara måste återupplevas – genast.

  Svara
 3. Jag ser också gärna om mina favoriter bland tv-serier, där Buffy nog är det främsta exemplet. Det ligger något lite trösterikt i att läsa eller se om något som man älskar. Plus att jag tycker att jag upptäcker något nytt vid varje omläsning/omtittning.

  Svara
 4. Anna S: Jag håller verkligen med – det är trösterikt och tryggt men samtidigt ger det nya dimensioner att se om något man vet att man tycker om och som visar nya sidor och detaljer när man ser om det.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.