Fyra feministiska hönor

Jag hittade denna lilla skatt i reakatalogen från Åhléns förresten. Lena Landströms Fyra hönor och en tupp är en alldeles underbar liten motståndssaga där hönorna går på jämställdhetskurs för att kunna ställa rättvisekrav på den despotiske tuppen. Otroligt fina och roliga bilder till denna lilla pärla dessutom. Barnen gillar den skarpt liksom föräldrarna. Rekommenderas varmt!

2 svar på ”Fyra feministiska hönor”

  1. Genusintresserad som jag är föll jag direkt för din beskrivning det låter verkligen som en underbar bok. Kanske något jag ska försöka få förskolan att köpa in?

    Svara
  2. Hanna: Det tycker jag verkligen! Det är en fin bok även för den som inte är genusintresserad och så får man liksom moralen på köpet… Jag rekommenderar den verkligen och hade planerat in den som sagostundsläsning nu i vår (innan min tjänst drogs in och barnen gick miste om sådana godsaker…).

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.