16 april 2024

Bibliotekariebeteende

Idag ska jag göra min andra dag som vik på biblioteket för den här veckan. Det är roligt att få stå i lånedisken igen och känna att man gör lite nytta och att få träffa en massa människor. Men det hela slutar väl som vanligt skulle jag tro. Med en tung väska att släpa hem…

En vanlig dag på jobbet för mig: Står i lånedisken och tar emot låntagare som behöver hjälp med ett och annat. Någon lämnar tillbaka en bok som jag länge velat läsa och således lägger beslag på för egen räkning. Sen tunnar det av lite med besöken och jag får tid för lite bokuppsättning vilket resulterar att hälften av den vagnen plus ett okänt antal andra böcker som jag dyker på ute bland hyllorna utlånas – till mig. Och så fortsätter det tills det är dags att stänga biblioteket.

Jag är helt övertygad om att det senaste biblioteket jag jobbade på ökade på sin utlåningsstatistik avsevärt under mitt halvår där. Nu är det dags att göra samma sak på nya biblioteket. Det är också ett sätt att göra sig oumbärlig på…

3 tankar på “Bibliotekariebeteende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.