Lite skämsigt om vampyrer

Nu har jag sett ikapp Vampire Diaries som jag hade inspelade. Och pinsamt nog kan jag nog konstatera mig vara fast. Pinsamt säger jag för att det är riktigt smöriga tonårsvampyrer vi pratar om och för att jag nog tyvärr inte tillhör målgruppen längre.

Naturligtvis klarar jag av den gode hunkvampyren Stefan (jag har nog dessutom känt några Stefan för mycket för att tycka att namnet bär någon romantik…) lika dåligt som hans kollega i svårmodiga pannrynkarligan – Angel i Buffy the Vampire Slayer. För att utröna hur representativ jag är följer här en snabb vampyrquiz som troligen säger en del om såväl personlighet som förmåga att stå ut med depressiva humanvampyrer:

Vem föredrar du av följande vampyrgiganter:

  • Angel eller Spike (från Buffy)
  • Stefan eller Damon (Vampire Diaries)
  • Eric och Bill (Sookie Stackhouse-romanerna/True Blood)

Mina svar är, föga överraskande: Spike, Damon och Eric. De mördar förvisso folk för skojs skull men de gör det åtminstone med en schyst one-liner och lite välbehövlig självdistans.

Tack och lov verkar vampvärlden vara till lika delar fylld av goda pannrynkare och onda humorister. Det finns minst en av varje i varje bok och tv-serie som sett dagens ljus (fritt fram att uppfatta som en ofrivillig ordvits) de senaste åren. Och jag måste väl erkänna att utan den eftertänksamma tråkmånsen skulle inte heller min favoritvampyr framstå i all sin glans.

Nästa del av Vampire Diaries kan avnjutas ikväll klockan 20:00 på kanal 6 – för oss som passerat tonåren sker det nog bäst i ensamhet och med skämskudden inom räckhåll…

Ps: Jag är rätt rejält sugen att ge böckerna av L. J. Smith en chans. Jag har fått för mig att de ska vara rätt rejält mörka och ödesmättade. Ds

5 tankar på “Lite skämsigt om vampyrer”

  1. VD-böckerna är tråkiga. Jag älskade dem när när jag var sådär 15 men när jag försökte läsa om dem förra året gav jag upp efter en halv. Tv-serien är jag helt fast i, däremot. 😉

    Svara
  2. Maria: Aha! Jag står i kö på biblioteket så jag ska ändå ge den första en chans men jag misstänker att jag nog kommer att uppleva den på samma sätt som du. Om man ändå vore 15… eller inte 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.