Livet på en kylskåpsdörr

Det här den första bok jag läste ur min första pocketkedjeleverans. Hanna skickade verkligen den perfekta boken för mig som led av lite tegelstensromanchock efter Wolf Hall.

Eftersom det här är boken jag valt att skicka vidare vill jag inte säga allt för mycket om handlingen. Sägas kan dock att boken består av kylskåpslappar utväxlade mellan en mor och en dotter som sällan har tid att träffas eller mötas i vardagen. Lapparna är ofta vardagliga och handfasta som handlingslistor men ibland blir de djupare. Något händer en bit in i boken som förändrar både lappskrivarna och lapparna. Lapparna talar från början om vardag och när sedan allt ställs på sin spets visar de att livet är just all den där vardagen.

Jag tycker mycket om den här boken men önskar att jag hade gett den lite mer tid att sjunka in. I sin form är den väldigt lättläst och jag läste den på en timme. Det jag velat ge mig själv och boken är lite mer eftertanke. Men trots detta blev jag djupt berörd av boken och väljer därför att skicka den vidare till Marie. Ge dig själv lite tid till eftertanke så hoppas jag att du också får en god och viktig lässtund!

4 svar på ”Livet på en kylskåpsdörr”

  1. Vad roligt att du tyckte om boken. Jag kände likadant, egentligen en bok man vill ha kvar och återkomma till men ändå en bok jag ville skicka vidare. Det går ju alltid att köpa en ny.

    Redan nu vet jag att tredje bokpaketet kommer innehålla ytterligare en sån bok.

    Svara
  2. Jag är väldigt glad att du skickade den vidare så att jag fick tillfälle att läsa den. Det är verkligen en bok man vill dela med sig av. Härligt att jag har en till sådan att vänta mig!
    På måndag kommer förresten mina tankar om den andra boken i första paketet.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.