Bokfrågornas ABC 4

Denna vecka har jag hunnit fram till bokstaven D i lilla O:s Bokfrågornas ABC:

Deckare säljer som smör inte bara i Sverige. Vem är din favortiförfattare i genren? Vem är din favoritperson i deckarvärlden? Jag läser väldigt lite deckare nuförtiden. Mestadels beror det på att jag är lättskrämd men också att jag blivit så sjukt känslig sen jag fick barn. I deckare far barn ofta illa och jag klarar helt enkelt inte av det. Jag har dock läst en del tidigare och gamla favoriter är Minette Walters och Reginald Hill. När jag växte upp tyckte jag mycket om komissarie Dalgliesh på tv men jag har inte läst en enda bok om honom (av P.D James), hm…

Jag är ingen storläsare av drama, men det händer. Främst var det under mina litteraturstudier som jag fick i mig en del. Vilken är din favoritpjäs? Har du läst eller sett den, eller kanske både och? Som boende i obygden har jag inte sett särskilt mycket teater måste jag erkänna. Jag har dock i perioder läst en hel del dramatik och tyckt mycket om det. Skuggpojkarna av Lars Norén och Mäster Olof av August Strindberg är några favoriter. Och så Shakespeare förstås.

D som i dumburk. Böcker blir inte sällan tv-serier. Vilken är din favoritserie med en litterär förlaga? Stolthet och fördom utan tvekan – BBC-versionen alltså. Där tycker jag de har lyckats väldigt bra med överföringen och den är sin egen samtidigt som den är väldigt trogen förlagan.

Det är redan december (ja, hm – jag är ju lite sen som sagt…). Berätta om en bok som utspelar sig i december eller i alla fall på vintern. Nu är det ju påväg mot vår och jag gör mitt bästa för att förtränga vintern men några böcker kan jag väl minnas 😉 Varför inte Titta Madicken det snöar av Astrid Lindgren (ständigt denna Astrid) som jag älskade som barn. Den kan jag tänka mig att tänka på också när den enda snö jag vill se är snödroppar.

2 svar på ”Bokfrågornas ABC 4”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.