E-ljudböcker kanske?

Har just upptäckt e-ljudboksmöjligheten (lite sent kanske?). Strömmade romaner direkt ut i datorhögtalaren. Perfekt när man har annat att göra men ändå vill läsa. Mindre perfekt när man borde jobba… Det är svårt att skriva samtidigt som man lyssnar på John Ajvide Linqvist som läser Låt den rätte komma in. Men man kan ju försöka i alla fall:)

2 svar på ”E-ljudböcker kanske?”

 1. Just Ajvide Lindkvist skrev för ett par år sen en ljudbok som heter Tindalos, och som var julföljetong på DN. Man kunde länge ladda ner den därifrån, men jag vet inte om det går länge. Om du googlar på Tindalos och Ajvide hittar du dock länkar till några sajter där det fortfarande går att hitta filen.

  Jag lyssnar nästan aldrig på e-böcker, vilket mest beror på att jag hemskt hemskt gärna även vill ha tid för lite intellektuella p1-program i mitt liv, och den tiden jag därmed kunde ha lyssnat på e-böcker blir det poddradio i stället. Men det går – precis som du skriver – mycket dåligt att skriva samtidigt. Fast en del av mina arbetsuppgifter är då och då så passa automatiska (när jag sitter och kodar saker till exempel) att jag kan lyssna lite på radio då, och det är en trevlig kombination!

  Svara
  • vixxtoria: Man får kombinera när det går. Jag har ju också en del mer automatiska arbetsuppgifter, som att knåpa tabeller exempelvis, och som kan kombineras med lyssnande av olika former. Tyvärr är jag såpass känslig för störningar utifrån att jag enbart i undantagsfall kan lyssna på musik när jag skriver och då måste det dessutom vara väldigt bekant musik som liksom flyter in i bakgrunden.

   Tindalos måste jag förstås genast kolla upp! Tack för tipset.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.