Abstinens

Det är ju inte som att jag har infört något köpstopp direkt. Det är snarare omständigheterna som gjort det åt mig. Anledningen är ju förstås att jag är arbetslös men ändå inte berättigad till a-kassa (på grund av en massa regler som är särskilda under och efter en forskarutbildning och som jag verkligen inte orkar gå in på igen och inte här). Inga pengar alltså – alls. Så det är bara till att utnyttja biblioteket till bristningsgränsen vilket ni ju kan se här nedan exempelvis att jag gör. Och det är ju fint att det finns och att man kan låna böcker och att det är gratis och att jag faktiskt har tillgång till ett finfint bibliotek med bra inköpare men… Jag vill ju äga (kapitalist javisst antar jag). Jag vill följa impulser och bokbeställa hej vilt. Jag vill vänta och få hem och ställa in dem i min egen bokhylla och veta att den är min (my precioussssssss). Kan inte omständigheterna fatta det. Det är helt enkelt dags att ge mig ett fast och helt jobb så att jag kan köpa på mig lite mer böcker. Tror att jag ska skriva det i min nästa jobbansökan – det borde väl funka?

2 svar på ”Abstinens”

  1. Tack! Idag har det ploppat upp en hel massa titlar som jag bara måste läsa genast och som förstås inte finns att tillgå på biblioteket. Svårt att motstå… Kämpar vidare 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.