Hur läser ni egentligen?

Är ni toalettläsare eller mer av mysfåtöljstypen?

Själv är jag periodare. Ibland låser jag in mig på toaletten lite längre än nödvändigt för att få tid att läsa. Ibland är jag bolibompaläsarmamman som sitter i soffan med barn i knät och en bok hårt fastnypt i handen. Ibland har jag turen att få krypa ner i soffan med en filt och lite chokladnötter som sällskap. Då mår jag nog som allra bäst.

För ni läsdagbok? Är ni avslappnade eller tävlingsinriktade?

Sen i januari har jag börjat föra bok där jag antecknar tankar som dyker upp under läsningen. Där hamnar också bloggidéer och listor som jag inte kan låta bli att plita ner. Framförallt läser jag för nöjet att läsa förstås men jag måste erkänna att det också finns en viss tävlingsanda där. Eller tävling och tävling, mest med mig själv i så fall. Jag vill inte bara läsa bra jag vill läsa mycket också. Dels för att få uppleva dels för att ha något att blogga om men också för att få en viss överblick och kunna tipsa låntagare om lämpliga böcker. Läsningen fyller således en hel massa funktioner i mitt liv men mest av allt handlar det om avslappning. Och om möjligheten att få gå in och ut i olika världar hela tiden.

Blir det för mycket för er ibland?

Det har hänt att jag stapplar ut i köket efter en intensiv läsdag och är alldeles full av intryck, bilder och ord. Och tom på tankar för att de inte får plats. Då har det kanske blivit lite väl mycket av det goda. Men inte FÖR mycket väl? Kan det bli det?

11 svar på ”Hur läser ni egentligen?”

  1. Kul att ni gillar nya layouten, det kändes som att det var dags för en liten uppfräschning.

    Maria: toalettläsning är ovärderligt när man har små barn. Det är liksom enda ursäkten för att smita undan en stund och få försjunka i en bok. Sen är det ju inte alltid man får vara ensam och försjunken ändå förstås 😉

    Annika: Det låter härligt med alltid och överallt!

    Anna: Tack!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.