Mia

Om ni liksom jag är lite kära i Mia Skäringer tycker jag att ni ska läsa den här artikeln i dagens DN. Jag fylls av en sån oerhörd värme varje gång jag ”möter” Mia i text eller humorform. Dessutom kan jag relatera till hennes uppväxt i ett litet samhälle (även om mitt var aningens mindre än Kristinehamn) och allt vad det för med sig av kamp för att få vara sig själv och sin egen. I den här intervjun fångas jag särskilt när hon säger att hon ”alltid varit mer intresserad av sprickorna” för sådan har jag också alltid varit. Det perfekta är rätt ointressant medan sprickorna där innanför alltid fascinerat.

Mias bok, Dyngkåt och hur helig som helst, som kom ut för någon månad sen har jag förvisso inte läst än men den finns på reservationslistan på biblioteket.

7 svar på ”Mia”

 1. Hej!

  Jag ville tipsa om en tävling som du är välkommen att delta i, samt
  tipsa om på din blogg. Spastugan.se fick äntligen ihop 100 fans på
  Facebook i veckan och det vill vi fira genom att lotta ut en goodie bag
  med lite smått & gott ur vårt sortiment.

  Det enda du behöver göra, efter att ha gått med på
  http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Stockholm-Sweden/Spastuganse/9902162492?ref=ts,
  är att skriva i kommentarfältet att du vill vara med och tävla. Från
  sidan kan de sedan bjuda in dina egna vänner, och passa även på att
  tipsa dina bloggläsare om tävlingen!

  Hjärtligt välkommen & Lycka till!

  Svara
  • Det tyckte jag också när jag läste den i tidningen i morse. En lång intervju som ger utrymme för reflektion och dessutom visar olika sidor av intervjupersonen. Mer sånt!

   Svara
  • Jag fick just besked från biblioteket att boken har kommit in till mig nu så jag ser verkligen fram emot att läsa den!

   Svara
 2. Jag hade ju missat Mias ”genombrott” helt, jag som bott i ENgland nu i flera år. Snubblade av en händelse över den senaste bken och ska erkänna att jag först tänkte ”ännu en Unni, suck”. Fast så läste jag några provsidor på nätet och föll handlöst – hon är verkligen något helt annorlunda. Mitt i allt det plastiga och ansträngda en tjej som känns genomäkta. Och kan formulera sig. Jag vill definitivt läsa hela boken.

  Svara
  • nilla: jag läste hennes blogg när det begav sig och fastnade för hennes äkthet och nakenhet. Mia känns äkta hela vägen och jag tycker om att hon vågar vara den hon är och att hon faktiskt kan och år vara det.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.