Bokfrågornas ABC 5

I mitt ikappsvarande på Bokfrågornas ABC har jag nu hunnit fram till bokstaven E:

1. En Evergreen är en sång som är tidlös och ständigt aktuell. Vilka böcker skulle du kategorisera som evergreens? Poesi är nog det som står emot tidens tand bäst i och med att det säger mer än det uttalar (så att säga…). Sedan kan jag tycka att sådant som Jane Austen är relativt tidlöst men det är inte säkert att jag skulle hålla med om ytterligare två hundra år… Bibeln är ju ständigt aktuell men den är inte direkt tidlös.

2. Vilka länder i Europa läser du flest böcker från? Finns det något land du aldrig läst en bok från? Jag läser mest från Sverige men också lite från andra nordiska länder och en del från Storbritannien. Jag har dock stora vita fläckar på den Europeiska bokkartan som jag hoppas fylla i efter hand. Östeuropa är sorgligt outforskat.

3. Vilka är dina europeiska favoritförfattare? Sorgligt nog är det nog mest svenskar som hamnar bland favoriterna eftersom det är dem jag läst mest. Men så får jag ju inte glömma Jane Austen (igen) heller…

4. Jag har just varit i Egypten. Berätta om en bok som har anknytning dit. Det enda jag kommer på är tyvärr Mumien av Anne Rice och den var ju verkligen inte särskilt bra. Och så Agatha Christies Döden på Nilen förstås – den är klart bättre 🙂

3 svar på ”Bokfrågornas ABC 5”

    • Jag tänkte svara på alla eftersom. Jag är ju rätt besatt av enkäter och sånt och hade ju en rejäl bloggsvacka när du drog igång frågorna men snart borde jag nog vara ikapp…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.