Bokfrågornas ABC 21

Denna vecka har Lilla O hunnit fram till bokstaven U med sina frågor:

Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare? Oj, det finns många. Mest aktuella är Anders Björkelids underbara Ondvinter och Eldbärare som är de två första delarna i en serie om fyra. Det är ungdomsfantasy när det är som bäst. Överhuvudtaget tycker jag att det brukar vara väldigt givande att botanisera bland ungdomsböckerna då och då – det finns väldigt mycket bra där.

Finns det några böcker som du undviker? Jag läser inte deckare eller böcker där barn far illa. Det begränsar ju urvalet en del 😉 Sen undviker jag en del andra genrer också som evighetslånga serier från Norge (typ Tre systrar och allt vad de heter, de lånas ut flitigt på biblioteken i alla fall kan jag säga)…

Berätta om en riktigt underhållande bok! Jag tillhör den halvan av mänskligheten som skrattade hysteriskt när jag läste Liftarens guide till galaxen så jag måste nog säga den. Det är inte så ofta man skrattar högt åt en bok. Sen kan det naturligtvis vara underhållande utan skratt också men jag väljer den lite striktare tolkningen av underhållning 🙂

Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är alldeles underbar! På fredag kommer en recension här på bloggen av en bok som heter Flickan med glasfötter (skriven av Ali Shaw) – den är underbar!

8 svar på ”Bokfrågornas ABC 21”

 1. Evighetslånga serier från Norge, det var en udda genre som jag helt missat. Jag har inte riktigt förstått Liftarens guide, så jag tillhör nog den andra halvan…

  Svara
 2. Jag läser den där evighetslånga serien från Norge 🙂 Men den är snart slut, bara några böcker kvar. Ondvinter har jag varit sugen på att läsa, får kanske bli en tripp till bibblan.

  Svara
  • Bea: Japp, här gäller det att hålla sig framme 😉 Kul att du läser Ondvinter och ja, man fryser hela tiden när man läser den men det är det värt 🙂

   Lilla O: Det är ett känt fenomen på mitt bibliotek. Serier skrivna av kvinnliga författare där det ingår minst 30 böcker, typ Isfolket men nyskrivet. Ges vanligtvis ut av förlaget Boknöje 😉 När det gäller Liftarens… så har jag förstått det så att antingen gillar man skarpt eller inte alls och jag var en sån som gillade.

   Bokmamma: 🙂 Ja, du är inte ensam. Jag har ju själv läst Isfolket så jag är ingen främling för evighetsserierna från Norge men de är ju så många och så evighetslånga 😉 Ondvinter ska du absolut läsa, ska själv ge mig på fortsättningen Eldbärare nu och känner mig förväntansfull som ett barn på julafton.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.