Bibliotekskvittot

Det började hos vixxtoria med fantasier kring ett upphittat bibliotekskvitto. Sedan har diskussionen kring vad en lista över hemlånade böcker egentligen kan säga om en människa hos Lilla O och Maria. Som sjukligt aktiv bibliotekslånare med ett kvitto längre än de flesta inköpslistor kan jag ju inte undanhålla läsarskaran möjligheten att analysera mig 🙂 Listan i all sin oändlighet ser ut såhär:

Child, Lauren, Hjälp vår jord!
Coelho Ahndoril, Alexandra, Mäster
Geffenblad, Lotta, Astons presenter
Hoffman, Alice, En möjlig framtid
Lidbeck, Petter, Kan man-?
London
Shriver, Lionel, Vi måste prata om Kevin
Stridsberg, Sara, Drömfakulteten
Wirsén, Stina, Vem är borta?
Aidt, Naja Marie, Babian
Le Guin, Ursula K., Där världen kallas skog
Niffenegger, Audrey, Her fearful symmetry
Björkelid, Anders, Eldbärare
Caldwell, Ian, Den sista hemligheten

Dessutom har jag en liten reservationslista som ser ut såhär:

Butler, Octavia E., Wild seed
Le, Nam, Båten
Lundgren, Maja, Mäktig tussilago
Oksanen, Sofi, Utrensning
Smith, Lisa J., Kampen
Smith, Lisa J., The fury ; and The reunion
Stridsberg, Sara, Darling River
Waters, Sarah, Främlingen i huset

Det första jag måste säga när jag ser listan är att den kanske inte är så lång ändå – den kanske bara verkar så för mig eftersom jag har en hög med recensionsexemplar och andra böcker som jag också behöver och vill läsa. Vad den annars säger om mig vet jag inte. Att jag är tidsoptimist, småbarnsmamma och ganska blandad i min boksmak kanske…

2 tankar på “Bibliotekskvittot”

  1. Saker är aldrig så enkla som de ser ut,.. Man måste inte ens utgå ifrån att nån har barn bara för att den har lånat barnböcker. Jag skulle t ex ha kunnat låna barn- och ungdomslitteratur fast jag inte har barn själv. Jag jobbar på bibliotek och jag känner mig heldum om jag står i barninformationen och inte har en aning om vad föräldrarna pratar om när de frågar om olika böcker och författare. Lärere är en annan möjlig barnfri barnboksläsarkandidat.

    Svara
  2. Sandra: det har du förstås helt rätt i. Jag läste mycket barn- och ungdomslitteratur också innan jag fick barn (och långt efter att jag kunde räknas som ”ungdom” också 😉 ) så det är, precis som du säger, aldrig så enkelt som det ser ut

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.