Projekt: kartlägg bokhylla

Nu får det vara nog! Det är hög tid att ta tag i det här med bokhyllan. Med inspiration hämtad ur den hårda bokverkligheten här hemma och med ytterligare en spark i baken från Anna och hennes bokhylleordnande är det äntligen dags att göra något åt situationen. Eftersom jag drar hem nya böcker hela tiden och klämmer in dem i hyllan här hemma är det sedan länge omöjligt att veta vad som döljer sig där. Visst är det bokstavsordnat och visst kollar jag igenom hyllorna ibland men herregud så mycket bra som bara står där oläst för att jag inte har minsta aning om att jag äger det.

Så nu ska jag dra igång projekt hyllkoll. Här ska gås igenom och skrivas ner (och troligen läggas ut på bloggen i sinom tid). Förhoppningsvis får jag hjälp av maken – det här är ju ändå ett projekt för allas bästa…

3 svar på ”Projekt: kartlägg bokhylla”

  1. Det som är rätt skönt med att göra en inventering är också att man kan passa på att rensa ut dubletter och de där böäckerna som man aldrig någonsin kommer att läsa (och som man förmodligen köpte på en bokrea någon gång). Jag rensade ut en hel hög när jag listade mina böcker. 🙂

    Svara
  2. Maria H: Det låter som en bra plan. Själv har jag tänkt göra det varje gång jag flyttat de senaste åren men nu ska det verkligen bli av – lite i taget.

    Anna S: Ja, jag ser fram emot att rensa ur lite – troligtvis en hel del böcker inköpta på olika biblioteksutförsäljningar.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.