16 april 2024

Ur nyhetsflödet

Nyhet nummer ett: John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in ska tydligen bli seriealbum i USA. Det låter ju mystiskt men samtidigt så har de lite mer erfarenhet av serietidningskultur ”over there”. Den åttonde säsongen av Buffy the vampire slayer finns exempelvis enbart i serietidningsformat… Blir spännande att se vad som händer.

Nyhet nummer två: Idag skulle Thorsten Jonsson ha fyllt 100 år. Troligen glömd av många men ändå en svensk klassiker. Själv håller jag hans novell Fly till vatten och morgon mycket högt och har utnämnt den till världens bästa novell några gånger. I alla fall den bästa jag läst 🙂 100 årsdagen firar jag med att lägga in Jonssons novellsamling med samma titel som favoritnovellen i vill läsa-listan.

4 tankar på “Ur nyhetsflödet

  1. Nu får jag öppna denna sega morgons ögon. Jonsson är inte ens bekant för mig (pinsamt kanske), och jag har en helt annan författares novell som min ”världens bästa” (och det är ett epitet jag i inte slänger omkring mig med så där bara) . Nu börjar jag ju undra om jag har fel….måste försöka hitta denna din rekommendation.

    1. nilla: Det är förstås vanskligt att kalla saker för ”världens bästa” eftersom det alltid finns en massa oläst som kan vara bättre och eftersom det är svårt att värdera texter man läst vid olika tidpunkter i livet. Men Fly till vatten och morgon är hur som helst en fantastisk novell som jag tycker att du ska försöka läsa – om inte annat för att se om du håller med mig eller inte 😉

  2. ”Fly till vatten och morgon” är en underbar novellsamling. Flera av novellerna är lika bra som titelnovellen och alla är bra.

  3. Petter: Det låter ju väldigt lovande, jag är väldigt sugen på att läsa hela samlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.