Kommer ni ihåg…

… den här gamla godingen. Jag fick syn på den på biblioteket häromdagen och drabbades av akutnostalgi. I alla fall hemma hos mig var husknaprande Oskar en stor favorit under tidigt 80-tal. De tidstypiska bilderna, den fria och tillåtande uppfostran (det är klart att ungen ska äta murbruk om han vill), 70-talsandan som vilar över hela boken. Minnen! Är det någon som läser den för sina barn idag kan man undra men faktum är att den kom i nytryck 2009 och jag blev allt lite sugen att låna hem och testa den på mina busungar.

6 svar på ”Kommer ni ihåg…”

  • nilla: Härligt att höra att de gamla klassikerna fortfarande läses. Jag måste nog låna hem den nästa gång jag jobbar – om ingen annan redan gjort det. Det finns så många böcker som man älskade som barn men som fallit i glömska och som nog bara kommer upp i medvetandet av tillfälligheter är jag rädd.

   Svara
 1. Jag minns den! Det var min systers bok, ska kolla nästa gång jag är där om hon har den kvar. Sist jag var där hittade jag en bok som jag inte kom ihåg men när jag började jag bläddra i den kom allt tillbaka. Häftig känsla!

  Svara
  • klok som en bok: Det är jättehäftigt med alla minnen som kan väckas av en bok man glömt att man överhuvudtaget läst!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.