Vampyrens kärlek: Kampen

Det gäller att passa på när man får chansen – den här boken snabbläste jag under mitt lånediskpass häromkvällen (ja, det var en lugn kväll…). Jag tycker att det är lite skämmigt att lägga beslag på de här böckerna när ungdomarna (dvs målgruppen) så uppenbarligen vill läsa och köar som tokar. Så jag snabbläste och upptäckte att det funkade förträffligt.

Liksom den första delen av Vampire Diaries-serien är det här en lättsmält och lättläst bagatell. Det är understundom lite barnsligt och lite väl mycket high school spirit men i den här boken tycker jag ändå att det hettar till lite mer än i The Awakening. Elena får bli mer flerdimensionell och dras mot det mörkare framförallt i och med att hennes relation till Damon tillåts att ta plats. Ett stort plus också för den förtätade stämning som författaren faktiskt bygger upp i mötena mellan Elena och Damon – det är mycket, faktiskt till och med på gränsen till utlevd, erotik där…

Jag tror faktiskt på fortsättningen av den här serien – det är inget stort romanbygge men väl helt ok ungdomsböcker som jag skulle ha älskat som tonåring och som jag nog älskar en smula nu också…

2 svar på ”Vampyrens kärlek: Kampen”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.