Bokfrågornas ABC 7

Så var jag i hamn då med ikappsvarandet av Bokfrågornas ABC. Denna gång är bokstaven G:

Tantsnusk har väl alla hört talas om, men har du läst någon bok som skulle kunna kallas gubbsnusk? Milleniumtrilogin av Stieg Larsson är för mig ett klockrent exempel på gubbsnusk. Det lite smått obegripliga i att Mikael Blomkvist får ligga med alla (och då menar jag ALLA) kvinnor i hela bokserien är ett klart kriterium för gubbsnuskstämpel. Sen minns jag inte om sexscenerna är så utförliga som de väl kanske bör för att platsa i kategorin…

Berätta om en bok som fick dig att gråta! Händer det ofta att du gråter av böcker? Det händer inte så ofta länge, kanske beroende på de böcker jag väljer att läsa. Under en period läste jag väldigt mycket uppslitande biografier som fick mig att gråta oavbrutet – kanske är jag utgråten nu… Senast har jag gråtit till två pocketkedjeböcker En sorts kärlek och Livet på en kylskåpsdörr.

Berätta om en gammal favoritbok som du ofta återkommer till! Min all time favourite för omläsning är Maria Lang. Allt av henne kan läsas igen och igen. Om jag dessutom varvar lite och inte läser samma bok hela tiden kan jag ha turen och glömma bort vem mördaren är 😉 Jane Austen är också en omläsningsfavorit.

I programmet Go´kväll brukar någon känd person bjuda in till en fiktiv middag. Vilka fyra författare, levande eller döda, skulle du bjuda och vad tror du att ni skulle prata om? Jag vill gärna ha en middag med tre tuffa kvinnor och en skräckinjagande man: Astrid Lindgren, Barbro Lindgren, Jane Austen och John Ajvide Lindqvist. Jag hoppas få tala om barn- och ungdomslitteratur, kvinnovardagen på 1700-talet, kärlek, liv, död – och hur man bygger upp den där ultimata känslan av skräck och skevhet som Ajvide gör. Jag tror det skulle bli bra.

3 svar på ”Bokfrågornas ABC 7”

  1. Har läst ungefär 150 sidor av Lilla stjärna nu och den är väldigt bra och väldigt tung… När det gäller Lang så är hon ju lite ojämn men jag gillar den allra första boken ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”Kung liljekonvalje av dungen” bäst tror jag. De tidiga är bäst.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.