Onda bibliotekarier!

Bibliotekarier är lite av en bristvara i böcker, filmer och tv-serier. Visst huvudpersonen i Tidsresenärens hustru är bibliotekarie men hur cool är han egentligen? Giles i Buffy the Vampire Slayer bär naturligtvis bibliotekariefanan högt men han är väldigt ensam – och en smula stereotyp 😉

Men nu – äntligen – drabbas världen tydligen av en ond bibliotekarie. Det är väl egentligen inte min genre men det är nästan så jag måste läsa Alcatraz versus the Evil Librarian – undrar om jag kan få inköpsansvariga på biblioteket att intressera sig?

8 tankar på “Onda bibliotekarier!”

 1. Evie i Mumien är ju faktiskt bibliotekarie och hon är rätt tuff.

  ”Evelyn: Look, I… I may not be an explorer, or an adventurer, or a treasure-seeker, or a gunfighter, Mr. O’Connell, but I am proud of what I am.
  Rick: And what is that?
  Evelyn: I… am a librarian.”

  Och Flynn Carsen i The Librarian-filmerna inte att förglömma.

  Svara
 2. Haha, man kan nästan se författaren framför sig – en tidgare lånare som kände sig orättvist avkrävd förseningsavgifter. Alternativt fick bassning för att han/hon lekt med den oemotståndliga kortfickan bak i boken….aaaagh.

  Svara
 3. Marcus: Nej, den har jag inte sett – finns det bibliotekarier där också?

  Martina: Härligt att det faktiskt verkar finnas lite coola bibliotekarier ändå!

  Maria: Nej, dem har jag inte sett men jag blir ju väldigt sugen – det verkar vara sådär underbart B-igt att det blir roligt 🙂

  nilla: Precis, och vilken hämnd sen 😉

  Svara
 4. Nej, egentligen inte, så jag antar att inlägget i efterhand var lite onödigt. Filmen handlar mer om boksamlare av ockulta rariteter, mer exakt en bok som bara finns i tre exemplar och som sägs vara skriven av Satan himself. Johnny Depp (vem annars) får i uppdrag av en samlare att jämföra dessa exemplar då bara em av dem är originalet? Hur som helst så är det en finfin film om man gillar böcker.

  Svara
 5. Alice i ”Presidentens hustru” är ju bibliotekarie innan hon blir presidentfru, så där har du en till. I Lev Grossmans ”Codex” finns ingen bibliotekarie, men väl en litteraturstudent som är ohälsosamt besatt av katalogisering och dokumentsamlingar. 🙂

  Svara
 6. Markus: Det låter ju väldigt spännande för en boknörd som jag. Får kolla upp den.

  Anna S: Jag har inte läst någon av dem men det måste jag ju förstås göra nu – man måste ju ha koll på bibliotekarierna i litteraturen 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.