Projekt bokhyllan: A

För några veckor sedan bestämde jag mig för att göra en totalgenomgång av alla böcker i bokhyllorna. Efter inköp av nya hyllor och en lätt utrensning av dubletter och sånt som aldrig kommer att läsas så har jag kommit igång på riktigt. Så jag presenterar: mitt bokhylleinnehåll på bokstaven A*

Adams, Douglas Liftarens guide till galaxen
Ajvide Lindkvist, John Låt den rätte komma in
Ajvide Lindkvist, John Hantering av odöda
Ajvide Lindkvist, John Pappersväggar
Ajvide Lindkvist, John Människohamn
Ajvide Lindkvist, John Lilla stjärna

Alakoski, Susanna Svinalängorna
Ali, Tarek Bush i Babylon
Almqvist, CJL Drottningens juvelsmycke
Andersson, Dan Posthuma noveller
Andersson, Dan Romaner
Armstrong, Karen Historien om gud
Asimov, Isac  Jag robot
Asimov, Isac  Nemesis
Asimov, Isac Nightfall
Asimov, Isac Lucky star på mercuris
Austen, Jane Stolthet och fördom
Austen, Jane Förnuft och känsla
Austen, Jane Mansfield Park
Austen, Jane Emma
Austen, Jane Mansfield Park (eng)
Austen, Jane Persuasion
Austen, Jane Northanger Abbey (eng)
Austen, Jane Emma (eng)

Austen, Jane Sense and Sensibility
Austen, Jane Pride and Prejudice

Austen, Jane & Smith, Seth Grahame Pride and Prejudice and Zoombies
Austen, Jane & Winters, Ben H. Sense and Sensibility and Seamonster
Auster, Paul New York-trilogin
Auster, Paul Illusionernas bok
Auster, Paul Den röda anteckningsboken
Auster, Paul Man in the Dark

Det är mycket Austen, Auster och Ajvide här kan jag konstatera. Det är lite lustigt att flera av mina absoluta  favoritförfattare hamnar under bokstaven a. Praktiskt också eftersom det är enklare att sammanställa när författarna är desamma 😉 Vi har ju en del Asimov också vilket jag dock är helt oskyldig till – det är makens favoriter som jag ännu inte läst, men någon gång ska det väl bli tid för det också…

De fetmarkerade titlarna har jag läst men allt det andra väntar på min uppmärksamhet. Vad ska jag läsa först? Har ni några favoriter bland de a-böcker som jag ännu inte läst?

* Jag begriper ju också att ni inte har så otroligt stor behållning av dessa blogginlägg men för att sätta press på mig själv så att den här genomgången blir av så har jag ändå bestämt mig för att det blir en bokstav i veckan och att den ska redovisas här. Så hav överinseende!

6 svar på ”Projekt bokhyllan: A”

 1. Börjar du med A längst uppe till vänster i hyllan då? Mina favoriter samlades irriterande nog längst ner till höger (W), vilket var en anledning till att jag gick över till färgsortering.

  Svara
 2. snowflake: Japp, A längst upp till vänster 🙂 Jag skulle också gärna testa andra sorteringar (som färg) men jag känner att jag bör ha en överblick över vad jag verkligen har först och då funkar ju bokstavsordning rätt bra. Jag hade färgordnat för länge sen – men det var på den tiden när innehållet fortfarande var någorlunda överblickbart…

  Svara
 3. Det finns många Auster och Ajvide även i min A-kategori… Jag har alltså en katalog i bokstavsordning och så färgsortering i hyllan, det blir en ganska bra kombination! 🙂

  Jag slår ett slag för att du ska läsa Illusionernas bok härnäst, en av mina absoluta Auster-favoriter!

  Svara
  • Anna S: Det låter som en bra kombo med katalog och färgsortering – får se vad som händer när jag gått igenom hyllorna 🙂 Illusionernas bok ligger bra till för läsning och har gjort det ganska länge, borde vara dags nu…

   Svara
 4. Jag sorterar tematiskt och då kan jag sätta mina favoritböcker var jag vill. Tips till alla som tycker att deras älsklingar hamnar i de dammigaste och osynligaste hörnen.

  För övrigt påminner ditt inlägg mig om min nuvarande läsning av en annars mycket bra bok, där man kallar Jane Austen för Miss Austin!! (med i i stället för e, alltså). För inte så länge sedan (i boken Drottningen vänder blad) har drottningen av England också ett samtal med Alice MunroE. Vad har hänt med korrekturläsarna? Att tidningarna rationaliserat bort dem vet jag, men när man läser böcker som handlar om böcker så tycker man att nån kunde vara lite extra noggrann.

  Ja, förlåt, det här har ju inte så mycket med ditt inlägg att göra, men jag har irriterat mig på Austin hela dagen och inte haft någon att klaga för, och så blev din listning av Austen-böckerna liksom droppen.

  Du borde läsa Almqvist, förresten. En av de bästa svenska böckerna som någonsin skrivits. Jag lovar!

  Svara
 5. vixxtoria: Det är det värsta som finns (ja, nästan i alla fall) när det smugit sig in något sådant där småfel som man upptäcker och som sedan växer inför ens ögon – och särskilt om det upprepas… Jag ber om ursäkt att jag väckte sådana hemska associationer (stavas det verkligen så- ser helmärkligt ut och dessutom vore det ju jättejobbigt om det blev felstavat i just det här sammanhanget) 😉

  Tematisk bokhylleordning låter också väldigt spännande, men jag slutför nog min genomgång innan jag börjar experimentera runt med dem… Och Almqvist ja, det är ju en klassiker som man borde läsa – och om den dessutom är bra så finns det ju ingen ursäkt att inte läsa den…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.