Vecka 18: Läsrapport

Den här veckan inleddes med intensiv läsning av John Ajvide Lindqvists Lilla stjärna – oj vad bra den är. Nu är det rätt många dagar sen jag la den ifrån mig men den stannar ändå kvar och gnager… För er som ännu inte läst den eller som vill ha mer så finns den här lilla trailern:

Det finns dessutom en officiell spotifylista till boken – sånt gillas: spotify:user:jennyb:playlist:6qIockUmjVVBnUe0EVe2Qa

Christoffer Carlssons Fallet Vincent Franke har jag också läst i veckan och haft extremt blandade känslor inför. Den är stark men någonting saknas också – ska försöka samla mig kring vad det är som saknas innan jag recenserar.

Jag har också läst min första Joyce Carol Oates den här veckan! Så långt inne det satt… Det blev Mörkt vatten som jag tyckte mycket om och jag fick verkligen mersmak på hennes böcker även om jag förstått att hon är ojämn.

Vid sidan av Lilla stjärna som är veckans höjdpunkt har jag läst en annan helt fantastisk bok – Båten av Nam Le. Jag hittade slutligen en novellsamling som man inte kan snabbläsa igenom utan som kräver sin tid. En novell om dagen har jag läst och vissa av dem tänker jag läsa om på direkten för att verkligen få fatt på dem. Fantastisk, fin – underbar.

5 svar på ”Vecka 18: Läsrapport”

 1. Vad trevligt, du har också bara påbörjat din JCO-resa. Läste en novellsamling och känner samma sak – det är inte det sista av henne jag kommer att läsa. Tvärtom, hennes närvaro och förmåga att hitta in under sina karaktärers hud är imponerande. Jag har ”Dear husband” liggandes i läsa-högen, vad har du? 😉

  Svara
 2. Jag har inte läst någon JC Oates än, vet inte riktigt var jag ska börja? Blonde är den enda som står i bokhyllan sedan några bokreor tillbaka.

  Svara
 3. nilla: Jag har också Dear husband högt upp på läslistan – så fort den kommer till biblioteket ställer jag mig i kö 🙂 Sen står Blonde och väntar i bokhyllan – jag har hört så många lovord om den att jag måste läsa den men än så länge har den varit avskräckande med sitt sidantal. Kanske i sommar…

  Bea: Samma för mig, visste inte var jag skulle börja. En novellsamling kanske är en bra början? Själv måste jag erkänna att jag valde Mörkt vatten som ingång för att den var hanterlig med sina 160 sidor och för att jag fångades av den redan när jag läste första raden.

  Svara
  • Illusionernas blogg: Jag tycker den är lite småkul men det kunde förstås vara proffsigare osv… Båten tycker jag definitivt att du ska läsa – men ge den tid, det behövs lite mellanrum mellan novellerna för att smälta allt.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.