Projekt bokhyllan: C

Nu finns en ny bokstav införd i bokhyllan och jag kan bara konstatera att mitt beslut att redovisa här i bloggen är det enda som tvingar mig att genomföra den här kartläggningen. En bokstav i veckan annars får jag minsann skämmas inför bloggen… Eller något…

Vid en överblick över vilka författare på bokstaven C som letat sig in i familjens hylla så kan framförallt konstateras att någon tycker väldigt mycket om Arthur C Clarke. Och det är inte jag. Eller i ärlighetens namn har jag ju bara läst en av de där böckerna (som var ganska tråkig), kanske borde jag ge Rama-serien en chans någon gång. Finns det någon där ute som läst dem och kan bidra med uppmuntrande tillrop alternativt bestämda avrådanden?

En bok som jag funderar på att läsa med jämna mellanrum är Coelhos Veronika bestämmer sig för att dö. Jag tillhör ju den del av befolkningen som inte alls tyckte om Alkemisten (som jag för övrigt läste under samma semesterresa som den där Clarke-boken). Kan jag tycka bättre om Veronika måntro?

Nästa vecka tar jag tag i bokstaven D där jag vet att vi kommer möta både vampyrer och dåliga samveten i form av olästa ryssar.

2 tankar på “Projekt bokhyllan: C”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.