13 april 2024

En timme på centralen

I fredags hade jag en timme att fördriva på Göteborgs centralstation.

Bilden gör den inte rättvisa men titta så fin den är, inte kunde jag väl lämna den "ensam" kvar där...
Titta så fin! Inte kunde jag väl lämna den "ensam" kvar där...

Gissa var jag hamnade? Jamenvisst, på pocketshop förstås. Och jag hade verkligen inga intentioner att köpa något utan skulle bara titta lite planlöst. Det slutade med att jag sprang omkring där en timme och antecknade böcker jag måste läsa och troligen köpa vid ett senare tillfälle. Det finns exempelvis en bok om Oscar Wildes bibliotek som verkar väldigt fin och hade ni koll på hur obegripligt vackra amerikanska och engelska pocketar är egentligen? Jag hittade en novellsamling av Neil Gaiman som jag inte kunde skiljas från och eftersom jag blivit tipsad av Anna på Bokstävlarna om den så tyckte jag inte att det gjorde så mycket 😉 Det blev en anteckningsbok också men sen tog jag mig själv i kragen och gick därifrån innan jag hamnade i total vill ha-koma och började köpslå med hemresebiljetten..

7 tankar på “En timme på centralen

  1. Självklart kunde du ju inte lämna den här godbiten kvar i butiken, det förstår ju vem som helst! 😉
    Jag hoppas att du kommer att gilla Gaimans noveller. De är väldigt varierande i form och stil, ibland är det långa noveller och ibland korta små dikter eller sagor. Jag gillar den blandningen, det känns lite som en påse lösviktsagodis i bokform med lite sött, lite salt och lite surt.

  2. När jag pendlade och passerade centralen varje vardag hade jag en olycklig tendens att hamna på Pocketshop… fick ta sats o springa förbi så det skulle bli lite månad kvar i slutet av lönen

  3. Bokbabbel: Det finns ju så många fina! Och när behöver man inte en ny läsdagbok, receptbok eller bara en anteckningsbok i största allmänhet?

    Anna S: Jag tror nog att jag kommer att gilla den, har kollar lite och den känns lovande. Det är härligt med böcker som man får lite av varje av och smågodis är ju aldrig fel – i vilken form man än får det 😉

    MariaH: Jag förstår verkligen att du fastnar där lite titt som tätt – och att det ibland blir nödvändigt med en språngmarsch…

  4. Tekoppen: Det tror jag nog, kul att din pappa tycker om honom själv har jag inte hunnit bekanta mig med honom riktigt men jag är väldigt förväntansfull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.