En bok- och läsenkät

Sånt är ju alltid trevligt… Den här hittade jag hos Lilla O men jag har sett den både här och där sedan dess (och troligen innan också 😉 ):

Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?

Charlaine Harris (14 böcker), Jane Austen (11, svenska och engelska utgåvor), Per Anders Fogelström (10), Diana Gabaldon (9) och Jonas Gardell (9).

Köper eller lånar ni mest?
Lånar otroliga mängder, får en del och köper just nu nästan ingenting eftersom ekonomin inte tillåter. Under normala omständigheter (=när jag har jobb) köper jag dock mer än nödvändigt vilket betyder kanske två-tre böcker i snitt per månad.

Sparar ni alla böcker ni köper?
Ja, jag har väldigt svårt att göra mig av med böcker till och med när de visat sig vara mindre bra. Men jag jobbar på det…

Inbundet eller pocket helst?
Inbundet är ju snyggt i bokhyllan men pocket är billigare och så behöver jag inte vara så rädd om dem… Jag är väldigt förtjust i amerikanska pocketar som är så lyxiga att man bara vill skylta med dem i bokhyllan.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (om du nu läser om böcker)

Troligtvis något av Maria Lang – skulle gissa på Mördaren ljuger inte ensam. Stad-serien har jag läst några gånger också men den ligger i lä för Sagan om Isfolket som jag läst så många gånger att jag nästan kan dem utantill – nu är det några år sen dock…

5 svar på ”En bok- och läsenkät”

  1. Jag har svarat på enkäten också. Kanonroligt och jag hade kunnat skriva mer men blev rädd att tråka ut någon med för mycket text, nu händer det igen 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.