Bokfrågornas ABC 28

Veckans bokstav är Ä vilket betyder att Lilla O:s bokfrågeutmaning sjunger på den näst sista versen:

Berätta om en bok som beskriver ett riktigt lyckligt, konstigt, hemskt eller kanske tråkigt äktenskap. Audrey Niffenegger beskriver ett mycket annorlunda och på sitt sätt lyckligt äktenskap i Tidsresenärens hustru. Clare väntar ganska ofta på sin tidsresande man och han letar efter henne. Väldigt vackert om ett par som verkligen bestämt sig för att det är de som hör ihop. Jag tycker också om Håkan Nessers skildring av äktenskapet mellan huvudpersonen och den mystiska Winnie i Maskarna på Carmine Street. Deras äktenskap är fyllt av hemligheter och smärta men som grund finns ändå deras starka kärlek till varandra. Tyvärr övervinner den inte alltid allt…

Ärlighet varar längst brukar det heta. Vilken bok tycker du om som tar upp ärlighet eller bristen därpå? Doktor Romand av Emmanuel Carrère är en roman om oärlighetens yttersta konsekvenser. Jag vet att jag skrivit om den här förut vilket troligen beror på att den har gjort så otroligt starkt intryck på mig. Boken, som bygger på verkliga händelser, handlar om en man som ljuger om hela sitt liv. Han säger till sin familj att han är framgångsrik läkare när han i själva verket spenderar sina dagar på en parkeringsplats för att få tiden att gå. Det hela slutar i en katastrof av oändliga mått och jag mår fortfarande illa när jag tänker på det…

Vilken bok är den ultimata äventyrsboken? Här måste jag nog säga Kitty-böckerna som jag slukade i tonåren. Såna där klassiska och ofta ganska ofarliga äventyr och mysterier som Kitty naturligtvis klarade ut med bravur.

Änglar finns dom? Har du läst någon bra bok där änglar förekommer? Nej, jag tror faktiskt inte det. Häromdagen läste jag dock att änglarna kommer att ta över efter vampyrerna som utommänskliga varelserna nummer ett. Men det har man ju sagt om zoombisarna också så vi får väl se vad som händer… Jag har läst en del om feer/älvor på slutet om det kan duga – hos Charlaine Harris och Melissa Marr.

Nej vet ni, det blir en femte bonusfråga idag vilken är den äckligaste boken du läst? Lilla stjärna var rätt äcklig (hjärnsubstansäcklig…).

5 svar på ”Bokfrågornas ABC 28”

  1. Lilla O: Ja läslistan kan ju aldrig bli för lång 😉 Jag har just uppdaterat min med hårresande resultat…

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.