Austenambitionen

Förra sommaren hade jag ambitionen att läsa alla Jane Austens böcker på originalspråk. Jag kom så långt att jag köpte in dem men sen har de mest stått där och varit vackra. Den här sommaren tänkte jag mig att läsa de där Austenvarianterna med zoombies och sjömonster*. Men också det verkar gå om intet. Jag slår upp dem, bläddrar, tittar på de coola bilderna, börjar läsa och kör fast. Totalfast faktiskt. Så inte heller den här sommaren är sommaren för Austen inser jag, och inte för zoombies heller…

* Pride and Prejudice and Zoombies respektive Sense and sensibility and Seamonsters

3 svar på ”Austenambitionen”

  1. Jag började läsa en Austen bok en gång, men jag kom inte ens halvvägs. Nu kommer jag inte ihåg vad den heter men jag kunde då kallt konstatera att jag absolut inte kunde förstå hennes storhet. Och sedan den gången har jag heller aldrig varit sugen att ge henne nya chanser, men det kanske kommer längre fram om jag skulle få ett ”Austen-sug”. Hon kanske är en sådan som man verkligen måste känna för att läsa just där och då!?
    Hur som helst är det någonting med henne som som jag helt enkelt inte greppar….

    Svara
  2. Annika: Jag älskar ju faktiskt Austen och har läst alla hennes böcker men ”bara” på svenska. Jag tror att man gör bäst i att läsa henne om man verkligen känner för det. Jag tycker väldigt mycket om hennes ironi och humor. Min favorit är ”Övertalning” men den kanske inte är den första Austen-roman man ska läsa. Stolthet och fördom kanske vore något – när du blir riktigt, riktigt sugen någon gång 😉 Känner du inte alls för att läsa kan jag rekommendera BBC-serien Stolthet och fördom som jag tycker är smått fantastisk.

    MariaH: Stolthet och fördom är en av mina favoriter också!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.