16 april 2024

Dilemma

Just nu vet jag inte om jag ska vara sur över att den bok jag reserverat hamnade på bibliotekshyllan istället för på reservationshyllan till mig eller om jag helt enkelt ska hoppa lite upp och ner av glädje för att jag faktiskt gick förbi och råkade se den i hyllan. För nu är den ”min” ett tag framöver och jag kan försjunka i läsningen av ännu en vampyrbok som jag dock tror kommer att bli betydligt mer än så. Min nya vän som jag plockar med mig hem idag är Fledgling av Octavia E. Butler. Jag har dessutom förstått att jag som inte läst ett endaste dugg av henne har missat något så jag börjar botgöringen nu 🙂

10 tankar på “Dilemma

  1. Sara BE: Har du läst den? Jag har väldigt höga förväntningar men försöker hålla dem nere lite för att inte bli besviken.

  2. Helena: Japp, det har jag! Det är inte hennes bästa, tycker jag. Men jag gillade den, framför allt älskade jag hennes idéer om hur vampyrer lever. Himla synd att hon inte hann skriva en fortsättning- det var som upplagt för en serie.

    Jag vill inte spoila men jag kan säga att hon har gjort ett ganska kontroversiellt val gällande huvudpersonen. Vet vissa som har haft svårt att läsa boken på grund av vissa situationer med hp och andra karaktärer… Du kommer att förstå vad jag menar.

    Jag har inte läst hela Butlers produktion men jag gillar Parable-böckerna allra bäst. Fast Xenogenesis-trilogin är himla fin också. Är nyfiken på Kindred…

    1. Sara BE: Det ska bli väldigt spännande att läsa och se hur jag reagerar! Jag tänkte att det här kunde vara en bra väg in i Butlers författarskap för en vampyrnörd som jag, planen är att gå vidare till Parable-böckerna härnäst.

  3. Kråka: Den är väldigt intressant – en helt annat sorts vampyrbok i relation till mycket av det som kommit de senaste åren. Men den tar tid, det är inget att hafsa igenom direkt. Gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.