Att bygga en berättelse

Som en hel del andra ägnar jag kvällarna åt fotbollstittande. Troligen skulle jag ägna mina dagar åt det också om det inte vore för jobb och barn som kräver att få se Musse Pigg eller Mora Träsk så snart tv:n kommer på…

TV4-kvällarna är rätt lugna för då kan jag läsa och fixa vid sidan av – studiosamtalen är rätt trista där och kommentatorerna irriterar mer än de entusiasmerar. Men under svt-kvällarna är jag rätt förlorad. Fascinationen börjar brinna redan när Ola börjar rita på någon mer eller mindre spejsad rittavla – det är pilar hit och dit och rotationer och löpningar och sånt jag inte begriper hälften av men när Ola förklarar och är sådär pedagogisk då fattar jag. För en stund. Och så Glenn Strömberg, underbart neggo-Strömberg som sällan har ett berömmande ord till någon men som ändå skildrar fotboll till poesi.

Och så de där studiosamtalen – man kan inte annat än beundra förmågan att bygga upp en match mellan Brasilien och Nordkorea i grundspelets början till årets match, kanske till och med årtiondets… Efter tio minuter i svt-folkets sällskap vill man inte ens gå på toa av rädsla för att missa något viktigt  – som en anekdot från nordkoreanernas träning eller ett internt gnabb mellan Strömberg och Staffan Lindeborg.

Ikväll är det Sydafrika – Uruguay, tyvärr på Tv4…

Lite fotbollssändningskuriosa – ett gräl, förvisso i Tv4, som lyfter fotbollsnörderiet och känslostormarna till nya nivåer: Kolla klippet!

4 svar på ”Att bygga en berättelse”

  1. För att inte tala om Radiosporten! Lasse Grankvist har verkligen ordets gåva och klarar av att berätta det väsentliga plus kringinformation på ett suveränt sätt.

    Svara
    • Bea: Ja, radiosporten är ju svårslagen på alla områden. Det spelar liksom ingen roll vilken sport de sänder så blir det intressant. Till och med tennis 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.