Orolig

Jag är en smula orolig för mig själv såhär dagen efter…

Igår marscherade jag runt på Göteborgs gator som en vanlig och förväntansfull turist. Med några extremt tidiga födelsedagspengar i plånboken skulle det köpas efterlängtade böcker. Jag skulle besöka sf-bokhandeln för första gången i mitt liv… Och jag gick verkligen in, trängdes med alla andra nördar och kom ut med absolut ingenting. Visst stod jag och fingrade på The Psychology of Joss Whedon och några Buffy-album och visst hittade jag en del nytt som kanske vore lite kul (typ Little Vampire Women – en travesti på Louisa Alcotts Little Women) men ingenting som jag måste köpa.

Smått panikslagen rusade jag därefter in på Akademibokhandeln i närheten och försökte hitta fyra pocketar till kampanjpris men också där gick jag bet. Det är således en unik händelse som inträffat – jag gick in i en affär (och inte vilken affär som helst…) i akt och mening att köpa en bok eller två och kom ut tomhänt. Sedan misslyckades jag med att utföra bokköp också i en andra bokhandel… Min enda förklaring är att jag var allt för oförberedd och möjligen att andra nördar plockat på sig det jag kunde tänkas vilja ha så att jag inte hittade det. Gårdagskvällen användes i alla fall till att lista intressanta böcker för inköp. Så med den listan i högsta hugg beger jag mig nu på morgonen ut för att göra ett nytt försök. Skam den som ger sig! Fortsättning följer…

6 tankar på “Orolig”

 1. Visst är det typiskt! När man har pengar så hittar man ingenting, men när man inte har pengar finns det hur många böcker som helst att köpa, Ödets ironi eller bara otur? Försök igen du. 🙂

  Svara
 2. Är det inte ofta så att det är svårt att hitta något när man väl får shoppa? När jag är pank och/eller har köpstopp hittar jag alltid en massa!

  Svara
 3. Snowflake: Så är det nog, och ja jag känner mig lyckligt lottad – den är väldigt intressant, och bra!

  Lilla O: Jo, så är det ju faktiskt, det är alltid lättare att fylla på de där listorna än att sen verkligen köpa – särskilt när man går in för att verkligen köpa som jag gjorde igår. Idag, med lite förberedelser gick det bättre 🙂

  Maria H: För lite glass tror jag på. En väldigt bra förklaring tycker jag, får tänka på det nästa gång och tanka lite innan 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.