16 april 2024

En till enkät

Såhär mitt i min lillsemester i Göteborg har jag ingen lust att sitta och blogga i tid och otid men en enkät kan man ju alltid göra tid och plats för 🙂 Den här hittade jag på Bokhora

Senaste bokköp: En hel härlig hög med böcker på SF-bokhandeln igår, närmare rapport om det till veckan.

Senaste bibblolånen: Förutom den där felaktiga boken häromdagen som jag inte räknar eftersom den ska lämnas tillbaka oläst på måndag så var det Fledgling av Octavia E. Butler.

Senaste utlästa boken: Mer än ögat ser av Melissa Marr. Ok ungdomsbok men absolut inte bland de bästa jag läst.

Favorittidning: Filter är en av de få tidskrifter jag läser och den är en storfavorit så jag säger den. Och DN.

Plats där jag helst läser: I soffan, på tåget och i hammocken på balkongen.

Så sorterar jag min bokhylla: Bokhyllorna i vardagsrummet är ordnade efter författarnas efternamn (dock inte bokstavsordnat inom varje bokstav om ni fattar…) – efter alla år av böcker i och ur flyttkartonger och busiga barn som ville bygga boktorn känns det orimligt skönt att ha någon form av ordning över huvud taget. Det finns några hyllor på undervåningen också men dem vill jag egentligen inte prata om… En hylla är knökad med min jobblitteratur och den är ordnad efter någon sorts bekvämlighetssystem där de mest använda står på bästa ”sträcka ut armen och ta tag i boken”-avståndet från skrivbordsstolen räknat. I en hylla har vi barn- och ungdomslitteratur som barnen fortfarande är för små för tillsammans med makens jobblitteratur. I den sista hyllan råder någon sorts kaostillstånd där böcker helt enkelt tryckts in i dubbla rader och där jag inte har minsta aning om vad som egentligen finns där bakom.

En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta minns jag allra starkast, kanske för att jag läste den så ofta.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Jag har absolut ingen aning faktiskt. Troligen finns alla mina tidigare böcker hemma hos mina föräldrar.

Vad ser jag mest fram emot att läsa i sommar: Blonde av Joyce Carol Oates – äntligen! Och så några till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.