Bokfrågornas ABC- avslutningen

Lilla O har tack och lov gett oss med ABC-separationsångest några bonusfrågor den här veckan:

Vilket slut kommer du aldrig att glömma? Jag skrev häromveckan om slutet på Minette Walters Skulptrisen som fortfarande, efter flera år, skrämmer mig då och då. Jag tror aldrig att det kommer sluta att skrämma. Jag gillade slutet i Sarah Waters Främlingen i huset väldigt mycket också.

Berätta om en bok som handlar om ett avslut. Philip Roths Envar handlar om en mans liv och särskilt hans resa mot slutet. Fin och sorglig. Ännu mer sorglig är En sorts kärlek där Ray Kluun beskriver de sista åren i sin hustrus liv. En oerhört stark, irriterande och sorglig bok –  jag grät i timmar efter att ha läst ut den.

Någon form av ny onsdagsutmaning blir det och därför vill jag att du berättar om en bok som handlar om en ny chans eller en ny början. En av årets favoriter är Ali Shaws Flickan med glasfötter där en av huvudkaraktärerna, Midas, väcks till liv av mötet med Ida vilket ger honom en ny chans att börja leva sitt liv fullt ut. När jag tänker efter är det flera som får eller har fått en ny chans i den boken – sen är det inte alltid så att de tar den…

Och så slutligen, vilka är den senaste bok du läst? Jag läste precis ut Anneli Jordahls Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet). Precis som förhandstipsen lovat var det en på många sätt fantastiskt bra bok.

2 svar på ”Bokfrågornas ABC- avslutningen”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.