Sommarminnen

Jag vet inte riktigt vad som händer med tiden men plötsligt är det tydligen midsommarafton igen.

I min barn- och ungdom var midsommarafton främst dagen innan vi åkte på vår Ölandssemester. Det gräddades således pannkakor till färdkost den kvällen. I den hyrda Ölandsstugan överkonsumerade jag sedan främst Sandemo och samlade på mig gigantiska högar med nya böcker. Huvudnöjet på Öland var, förutom att se solen gå ner i havet varje kväll, att åka runt på olika antikvariat, bokhandlar och loppisar och varje år packade jag in en försvarlig mängd ”nya” böcker i bilen på väg hem. Framförallt minns jag det året då jag på vinst och förlust köpte Connie Willis Domedagsboken i en bokbod i Byxelkrok. Idag skulle den kanske inte bli någon favorit men då var det en av mina största läsupplevelser. Favoritstället på ön var dock det där antikvariatet som var inhyst i en lada där jag gärna ville gå i timmar och bara insupa atmosfären men där det alltid var någon som ville åka alldeles för tidigt…

Jag hoppas att ni alla får en fin midsommarhelg och att ni får njuta god mat, gott sällskap och goda böcker – oavsett om ni befinner er på Öland eller inte.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.