Läsrapport vecka 26

Blonde som planerats bli utläst nu i helgen var färdigläst redan i tisdags… Det visade sig förstås vara en helt underbar bok som verkligen lever upp till varenda lovord den redan fått. Nu funderar jag som bäst på hur jag ska gå vidare i Oates författarskap. Allra först ska jag läsa ut Dear Husband förstås men sen vill jag läsa Fallen och Det var vi som var Mullvaneys tror jag.

Efter Blonde läste jag Mats Strandbergs Halva liv. Egentligen borde man väl ha en månads tankepaus efter en sådan mastodontbok och det tog mig också upp mot hundra sidor innan jag verkligen kom in i Halva liv. Men när jag väl var inne blev det väldigt bra och engagerande. Strandberg känns som en författare som får på tok för lite uppmärksamhet och som jag gärna stiftar närmare bekantskap med. Veckans sista utläsning var Elin Boardys fina men väldigt sorgliga Allt som återstår.

Nästa vecka blir det en hel del vampyrer igen…

4 svar på ”Läsrapport vecka 26”

 1. Tre bra böcker den här veckan!

  Jag kom aldrig vidare efter Blonde, men läste Mitt i livet och Våld: en historia om kärlek innan och de var bra. Nu vågar jag inte läsa något, men Dödgrävarens dotter står i hyllan så kanske, kanske.

  Svara
 2. Malin: Ja, gör det – jag tror att det är omöjligt att bli besviken på den.

  Åsa: Ha, ha – vet hur du menar med vintersport… Jag har varit orolig att Oates skulle vara en sån författare för mig också men Blonde berörde mig verkligen på djupet liksom novellsamlingen Dear Husband som jag läser vid sidan om.

  Lilla O: Nej, det är knappt man vågar ge sig på någon av de stora romanerna igen av rädsla för att intrycket av Blonde ska solkas eller vad det nu är… Det är nog klokt att vänta en stund innan man ger sig på nästa.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.