Tematrio om hängmatteläsning

Den här veckan vill Lyran att vi ska tipsa om tre böcker som lämpar sig för hängmattan så här i semestertid. Jag tycker ju av princip att man bör läsa Fogelströms Stadserie om sommaren (helst varje sommar) men jag har valt ut tre andra tips också:

1. Emma Hambergs Baddaren som jag läste för några veckor sen är en ultimat sommarbok för mig. Den är söt och lite finurlig, lugn och rätt okomplicerad. Den kräver inte mycket av mig som läsare men ger en del tillbaka i form av avkoppling  och några leenden.

2. John Ajvide Lindqvists mästerliga Människohamn passar också perfekt för hängmattan om man är mer lagd åt det rysliga hållet. Boken om Anders som återvänder till ön där hans dotter försvunnit är såväl oerhört sorglig som skrämmande och jag kan bara tänka mig hur läskig den måste te sig i en sommarstuga efter mörkrets inbrott… För de mer räddhågsna (som jag) passar den kanske bättre i en solig hängmatta.

3. Slutligen tycker jag att Maria Langs deckare är den optimala hängmatteläsningen. Det är avkopplande, det är deckare om svunna tider, det är lite småklurigt men inte överväldigande. Välj helst något i hennes tidiga produktion – helst något med Puck Bure…

7 svar på ”Tematrio om hängmatteläsning”

 1. Ja, jag sparar Människohamn till den soliga hängmattan nästa vecka, jag är ensam i veckan och vågar helt enkelt inte fortsätta… Det blev mindre läskiga Breaking dawn istället 🙂

  Svara
 2. Bea: Det tycker jag låter som ett klokt val – jag planerade också in Människohamnläsningen efter när jag hade människor omkring mig 🙂

  Lilla O: Läs den som sagt med människor omkring dig och i fullt solsken så går det nog bra 😉 Och så är den ju faktiskt inte BARA läskig hela tiden, den är mycket mer än så så jag tycker att du ska försöka ”samla mod” för det är den värd.

  Svara
 3. Människohamn är min numer två i hängmattetrion också! Jag gillar John Ajvide Lindqvist mycket, just nu läser jag hans novellsamling Pappersväggar.

  Baddaren är jag lite sugen på att läsa den verkar trevlig.

  Svara
  • Uppbokad: Pappersväggar har jag bara läs ”fläckvis”, det finns en novell som är en fortsättning av Hantering av odöda och den har jag läst och någon till.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.