Min bokbyteslista

Lilla O initierade ett bokbyte och jag måste förstås vara med. Här är min lista över böcker jag gärna byter bort. Ingen är trasig och de flesta är till och med olästa. Jag har försökt beskriva varje bok (genom ohämmat klipp och klistrande kombinerat med lite egna tankar) eller i alla fall länka till en upplysande sida om den.

Vill du byta till dig någon av mina böcker? Maila i såfall till helena[at]fiktiviteter.se så fixar vi det, förutsatt att du är först. Jag står för frakten. Mitt enda krav är att du själv har en lista med bytesböcker på din blogg eller hemsida och att den innehåller minst 10 böcker. Vill du veta mer om någon av böckerna? Maila eller ställ en fråga i kommentarsfältet. Obs! Dessa böcker återfinns också på en egen sida här ovan så att de ska vara lätta att hitta – där kommer du också att se vilka böcker som bytts bort (överstrukna). Uppdaterad 100824! Uppdatering 130226: Alla dessa böcker är numera utflugna på ett eller annat sätt, kanske dags för en ny omgång…

Olästa, som nyskick om ej annat anges

 • Berwin, Margot Begärets nio växter, inbunden
 • Grogan, John Marley och jag, pocket. Om boken: Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund. Blev också grund till en storfilm med Jennifer Aniston med samma namn.
 • Hede, Maria … och bli ett vacker lik, pocket
 • Jungstedt, Mari Den inre kretsen, pocket
 • Lindgren, Torgny Ljuset, häftad. Om boken: Vi befinner oss i en by långt norrut i Europa. En förfärlig farsot har dragit fram och lämnat bara nio av byns sextio invånare i livet. Åkrarna ligger i träda och vägarna växer ihop. Men också människornas rättskänsla och moraluppfattning har grott igen. En dag kommer en främling till byn.

Övriga:

 • Carlsson, Christoffer Fallet Vincent Franke, häftad, bra skick. Min recension av boken.
 • Coetzee, J.M Djurens liv, inbunden, plastad (gallrad biblioteksbok med stämplar), bra skick. Om boken: När den berömda författaren Elisabeth Costello bjuds in som gästföreläsare till ett universitet väljer hon att inte tala om litteratur, utan om den fråga hon verkligen brinner för: djurens liv. Åhörarna – Costellos familj, kollegerna, studenterna – går därifrån provocerade och omtumlade.
 • Fogelström, Per Anders Vita bergens barn, inbunden, bra skick men utan skyddsomslag. Om boken: Här skildras de mycket fattigas liv på östra Söder, kring Vita bergen och Hammarby sjö. Tredje delen i en trilogi och föregångare till Våra drömmars stad. I slutet av denna bok lär vi känna flera av dem som senare blir huvudpersoner i Stad-serien.
 • Hintze, Pia Baby Blues, pocket, bra skick. Om boken:  Historien om Sarah och Karl som träffas, blir kära och får en son. De är drygt trettio, har bra jobb, älskar varandra och ser fram emot att bli föräldrar, ändå blir omställningen till småbarnsfamilj kaosartad.
 • Horster, H.K Barn 312, inbunden, bra skick. Från baksidestexten: Tidningsnotisen blir en chock för Ursula Gothe. Martina, hennes lilla dotter som försvann i slutet av andra världskriget, lever! Ursula ställs inför ett livsavgörande beslut. Om hon tar hand om Martina riskerar hon att förlora sin nuvarande familj – hennes man skulle aldrig kunna förstå och förlåta. Vad hon inte vet är att Martinas far lever och att han är fast besluten att återfinna Martina och hennes mor.
 • Lantz, Annika 9½ månad, häftad, bra skick. Från baksidestexten: Radiolegenden och teveprofilen Annika Lantz är föräldraledig. Hon har fått barn nummer två och upptäckt att alla som säger att det inte är någon skillnad med ett barn till ljuger. I sin dagboksroman berättar hon med sedvanlig humor och skärpa om det lilla heterolivet med kolikbarn, sömnlösa nätter och lattespäckade mammaluncher som aldrig blir av.
 • Lundholm, Lars Bill Kungsholmsmorden, inbunden, bra skick men med trasigt skyddsomslag. Från baksidestext: En ung kvinna hittas mördad i Kronobergsparken i Stockholm av några lekande barn. Det är mitt i sommaren och kommissarie Hake kallas in från sin skärgårdssemester för att leda utredningen. Media är inte sena att haka på mordet har trots allt begåtts i parken bakom rikspolisens högkvarter på Kungsholmen och brottsplatsen döps snabbt om till Polisparken. Plötsligt visar det sig att en kvinnlig domare i Högsta Domstolen är inblandad och pressen på polisen ökar. Del tre i en serie.

8 svar på ”Min bokbyteslista”

 1. Jag tyckte verkligen om John Grogans Marley och jag och tycker nästan att det är lite synd att du inte hunnit/velat läsa den, men jag antar att chansen går till någon annan 🙂 Ska bli intressant och se om man får se vem som fått boken och vad den sedan tyckte.

  Svara
  • Hej Therese, jo boken finns kvar. Jag har mailat till dig, maila tillbaka med din adress så skickar jag boken så snart jag hinner. Kul med nya bokåtervinnare 🙂

   Svara
  • Jag testar igen, kolla i skräpkorgen för säkerhets skull, hotmail kan lägga mail där ibland. Om det inte funkar kan du väl maila mig ditt namn och adress (helena at fiktiviteter.se)

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.