21 april 2024

Hej litteraturen!

Ni missar väl inte att det börjar en ny UR-serie om litteratur ikväll på svt? Rebecca Vinterbarn Elg är programledare för programmet som ska göra djupdykningar i olika litterära epoker. Till programmet hör också en hemsida och ett jättespännande projekt i form av en facebookbok. Läs mer på hemsidan där också mina (och andras) gästblogginlägg med lästips kommer att finnas.Följ min blogg med bloglovin

7 tankar på “Hej litteraturen!

    1. Åsa: Ja det är ju klart förstås 😉 Men det är ju så poppis med såna där paganinikontrakt nu (visst handlar väl det också om att sälja sin själ till… facebook?) så det är väl bara att hänga på 🙂

  1. Hoppas du/ni i kommentarerna gillade första avsnittet. Ang ”HEJ-boken” så valde vi Facebook då vi allra främst vill nå gymnasieungdomar och inspirera dem till att läsa mer. Hur gör man det då mitt i sommaren? Jo man syns och gör något där målgruppen finns, dvs Facebook. Sen vill vi inte bara vill ”trycka ut” ett budskap utan skapa engagemang och göra något kul och nytt och valde därför att testa på detta bokexperiment där alla kan få vara med.

    /Linda Pierre
    UR

  2. Linda Pierre: Jag tyckte första avsnittet lovar gott – Rebecca VE är ju alltid bra och det var lite nya vändningar kring antikens litteratur. Möjligen kunde man kanske ha valt några/något teman (exempelvis sexualitet) och fokuserat dem/det. Och estetiken hade kunnat tonas ner en aning. Men som sagt helt klart ok och jag ser fram emot fortsättningen. Jag tycker att Facebook-satsningen är väldigt intressant och jag är förväntansfull inför att se resultatet i höst. Jag tycker verkligen att engagemanget är tusen gånger viktigare än budskap, att locka till egen läsning är viktigare än att ”informera” och lära ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.