Jag måste nog…

…vila lite nu… Igår kväll läste jag ut Justin Cronins The Passage och den var…intensiv… Den var inte så otäck som jag trott men det ska ändå erkännas att det har varit lite oroligt att göra den där dassutflykten efter mörkrets inbrott här vid stugan 😉 Jag återkommer förstås med en recension när jag hämtat mig en smula men så mycket kan jag säga som att jag fascineras av att man kan skriva en bok på 750 sidor och låta det riktigt intressanta vara det som sägs mellan orden och all action. The Passage är en bok som fortsätter mala i mig – vad är en människa, vad är ondska, hur lever vi människor tillsammans och hur skapar vi en civilisation (till vilket pris)? Det är tydligen meningen att Ridley Scott ska producera och regissera en filmatisering av boken och den är jag verkligen nyfiken på liksom de kommande delarna i trilogin.

8 svar på ”Jag måste nog…”

 1. Oj, det låter som en spännande bok!
  Haha, det är ju lite kul med Ridley Scott som har typ 30 projekt ”in development”. Mannen är ju 70 år gammal. Han får verkligen ligga i de närmaste tjugo åren om han ska hinna! 🙂

  Svara
  • 🙂 Ja, han får jobba på. den här filmen tror jag inte hör till de som kommer först av hans planerade men jag tror att man har börjat med manus iaf… Det är en väldigt spännande bok på alla sätt och vis så den rekommenderas.

   Svara
 2. Bara det första korta kapitlet tog fullständigt andan ur mig. Ska läsa ut några andra saker innan jag dyker in i The Passage helhjärtat, känns som att den behöver hela min koncentration.

  Svara
 3. Sara BE: Inköp av två bra böcker är ju en sommaraktivitet som inte går av för hackor 🙂

  Michaela: Så var det för mig också att den grep mig redan från början. Jag tror det är klokt att ge den helhjärtad uppmärksamhet, jag upplevde The Passage som en sträckläsningsbok. Att det sen tog mig två veckor att läsa den beror mer på barnens ovilja att låta mig läsa hela tiden 😉

  Svara
 4. Jag blev också helt matt av att läsa ”The Passage”, men då klämde jag den på en vecka också.. Sträckläsningsbok är det garanterat, sjukt spännande från första början!
  Och precis som jag hoppades så kommer den passa perfekt in i mitt paper jag skriver också, så tack än en gång för tipset. 🙂

  Svara
  • Anna: Det var så lite så 😉 Kul att du också gillade den men den är precis som du säger rätt svår att värja sig emot och oerhört spännande från början till slut.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.