Enkät

Det regnar en smula, vardagen har fått en revival nu när jag jobbar hela veckan och ingenting passar bättre på bloggen än en enkät. Den här hittade jag hos Helena igår (Anna har också svarat).

Senaste…
… meningen du läste: ”There were faces at the windows and words written in blood; deep in the crypt a lonely ghoul crunched on something that might once have been alive; forked lightnings slashed the ebony night; the faceless where walking; all was right with the world.” En oerhört lång mening från Neil Gaimans Fragile Things .
… impulsköpet: Joyce Carol Oates Våld och Sittenfelds Mannen i mina drömmar som impulsbeställdes från Adlibris på grund av ett tillfälligt pocketerbjudande.
… bibliotekslånet: Den utstötte av Sadie Smith som jag hoppas väldigt mycket på.
… bokrelaterade överraskningen: Det var nog när jag upptäckte att Justin Cronins The Passage existerade och att jag förstås måste läsa den (och att den dessutom är en första del i en planerad trilogi)

5 svar på ”Enkät”

 1. Den utstötte är fantastisk! Lite som en brittisk Revolutionary Road med stämningen, alla undertryckta känslor, all längtan och saknad som man inte förmår rikta åt rätt håll, dubbelmoralen, förorten… Åh, den är jättefin! Jones senaste, Små krig, är också jättebra och översättningarna är faktiskt så bra att inte ens jag läser på engelska. 🙂

  Svara
 2. Haha, den novellen du har citerat är ganska rolig ju. Gothic horror, fast tvärtom liksom. 🙂

  Jag tyckte att Den utstötte var helt fantastisk (men ganska ångestframkallande), så jag hoppas såklart att du kommer att tokgilla!

  Svara
 3. Jag har länge stått och fingrat på Gaiman men det verkar alltid vara någon annan som kommer emellan…gillar du? Tog mig också an den lilla enkäten i semesterlunket.

  Svara
 4. Helena: Det låter ju underbart! Jag har inte hunnit börja i den än men det blir nog till helgen.

  Bokbabbel: Ja, jag såg nu att du också svarat, kul! Det är alltid lika roligt att impulsshoppa böcker – särskilt om de sen visar sig vara läsvärda också 😉

  Anna S: Ja, den är kul och märklig… Jag förstod ju att jag måste läsa Den utstötte när jag läste din recension av den så det är ju din förtjänst att jag lånat den nu tillslut 🙂 Det är nog det där att jag vet att den kommer att vara en aning ångestskapande som gjort att jag tvekat så länge men nu känns det som att det är dags.

  Bea: Fragile Things är mitt första möte med Gaiman och jag gillar den väldigt mycket. Den är lekfull och avslappnande att läsa och dessutom väldigt rolig och ofta stämningsfull. Jag tänkte gå vidare till Amerikanska gudar efter den men än så länge njuter jag Fragile Things i lugn takt och små doser på kvällarna.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.